Bruktbilbutikk slått konkurs

Bruktbilbutikken har blitt slått konkurs på grunn av utestående gjeld til Skatt Vest.

Selskapet Gya & Husvegg er slått konkurs. Gya & Husvegg er det juridsike navnet på selskapet. Kåsen bruktbil er markedsnavnet på bruktbilforhandleren som ligger på Bryne.

Jæren tingrett fikk konkursbegjæringen 10. desember. Da skylte Gya & Husvegg AS skatteetaten 743.837 kroner i form av skyldig skattekrav og merverdiavgift.

I retten oppga selskapet at de har et varelager i form av motorvogner til en verdi av 2,6 millioner kroner. Samlet gjeld, inkludert beløpet de skylder Skatt Vest er 4 millioner korner.

LES OGSÅ: Klesbutikk på Kvadrat er konkurs

Prøvde å gjøre opp for seg

Selskapet fikk saken utsatt to ganger. 4. januar utsatte Jæren tingrett rettsmøtet til 18. januar. Møtet ble så utsatt til 22. januar. Frem til rettsmøtene har selskapet prøvd å betale ned på gjelden til Skatt Vest.

Gya & Husvegg har strittet imot konkursen og hardnakket hevdet at det har hatt mulighet til å komme seg ut av uføret.

Selskapet prøvde å gjøre opp for seg, og fikk gjennom en frist til 14.00 22. januar, hvor de lovet å betale inn 137.500 kroner, i tillegg til 20.000 kroner som hadde blitt betalt inn tidligere på dagen. 

Beløpene ble betalt, men det var ikke nok for Skatt Vest.

At det gjensto 555.479 kroner i forfalt gjeld gjorde at de opprettholdt konkursbegjæringen.

LES OGSÅ: Stitch på Kvadrat er konkurs

Konkursbo

Da rettsmøtet ble avholdt var det fortsatt drift for selskapet og de tre ansatte.

Retten skriver i sin avgjørelse at lederen for Gya & Husvegg «ikke har lagt frem dokumentasjon som kan sannsynliggjøre at han per nå eller i fremtiden har eller vil få midler til å dekke kravet.»

Dermed tok Jæren tingrett Gya & Husvegg AS under behandling som konkursbo.

LES OGSÅ: Unndro millioner - jobben gikk konkurs