Roganytt

Beslagla to telefoner etter «bølleringing» til nødtelefonen

Mann i 60-årene fikk besøk av en politipatrulje natt til torsdag etter flere falske nødsamtaler til både politi og helse. Mannen ringte politiet og AMK 31 ganger, samt legevakten i Hå kommune et titalls ganger.

I løpet av natt til torsdag fikk politiet og helse et titalls oppringninger fra en mann i 60-årene fra Vigrestad i Hå kommune.

Til slutt ble politiet lei.

– En politipatrulje ble sendt til adressen hans, og de tok beslag i to mobiltelefoner og oppretter sak på forholdet, sier Victor Fenne-Jensen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til RA.

31 ganger pluss et titalls ganger

Fenne-Jensen forteller til RA at mannen ringte politiet og AMK-sentralen 31 ganger. I tillegg skal han ha ringt legevakten i Hå et titalls ganger.

– Mannen ringte AMK 25 ganger og politiet seks ganger. Politiet og AMK kan se hvor mange ganger en person har ringt inn. Det kan ikke legevakten, forklarer Fenne-Jensen.

Da klokken var 06 torsdag morgen hadde legevakten, AMK og politiet fått nok.

– Da sendte vi ut en bil. Patruljen beslagla to mobiltelefoner. Han ringte ikke etterpå. Det er også opprettet sak på misbruk av nødtelefon. Han vil få en reaksjon, men om det er forelegg eller noe annet tør jeg ikke si, sier Fenne-Jensen.

– Hva ville han egentlig?

– Han har ikke hatt behov for hjelp, for å si det slik. Jeg vil kalle det sjikane, svarer Fenne-Jensen.

Operasjonslederen sier til RA at det hele var svært forstyrende for alle involverte.

Fenne-Jensen kan fortelle at politiet og nødetatene ofte får falske nødsamtaler.

– Det kan skje ganske ofte, men da er det som regel snakk om mye færre anrop enn i dette tilfellet. Det pleier å funke med et pålegg fra poltiiet om å stoppe. Ytterste konsekvens er å komme hjem til dem og beslaglegge telefoner slik at de ikke kan fortsette med å ringe.

Operasjonslederen legger til at nødetatene også får en del lommeringinger.

– Slike ting skaper merabreid. Det er ressurskrevende å verifisere om folk faktisk er i nød eller ikke. Det opptar kapasitet, sier Fenne-Jensen.

LES OGSÅ: Advarer mot 112-svindel

Mer fra Dagsavisen