Barnehageansatt siktet for overgrep

En mannlig barnehageansatt er i Stavanger tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet i en overgrepssak.

Roganytt

En mannlig barnehageansatt på Jæren er siktet for overgrep mot et barn. Mannen er varetektsfengslet i to uker.

Politiet mottok tirsdag en anmeldelse om at en mann i 40-årene som er fast ansatt i en barnehage, skal ha forgrepet seg på et barnehagebarn på Jæren.

Én hendelse

– Så langt er det én hendelse, og det er ikke noen konkrete opplysninger som sier at det skal ha skjedd flere ganger, sier politiinspektør Lars Ole Berge, i Sørvest politidistrikt til NTB.

Mannen skal ha jobbet i barnehagen over lengre tid. Han har forklart seg ved to anledninger, og kjenner seg ikke igjen i siktelsen, opplyser politiet.

Mannens forsvarer Tor Inge Borgersen sier at han ikke ønsker å kommentere saken.

Anmeldelsen kom fra kommunen. Politiet pågrep, og startet etterforskningen samme dag som anmeldelsen kom inn, skrev politiet i en pressemelding torsdag kveld.

– Etterforskningen har ledet til at vi har pågrepet en mann som jobber i barnehagen, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Den siktede mannen anket kjennelsen om varetekt i to uker med brev- og besøksforbud på stedet.

Barn reagerte

Ifølge VG ble anmeldelsen levert etter at et barn i den aktuelle barnehagen reagerte på handlinger som den ansatte skal ha gjort.

– Vi fikk informasjon om dette mandag kveld og anmeldte saken tirsdag morgen. Når et barn kommer med slike opplysninger, har vi ikke andre muligheter enn å gå til politiet, sier en kommunalsjef i den aktuelle kommunen til VG.