Illustrasjonsfoto.

Banket mannen som var ute med eksen

Satte seg på mann og slo ham i hodet.

En 19 år gammel mann fra Stavanger er nylig dømt for vold. 19-åringen hadde vært kjæreste med en kvinne i over to år da forholdet tok slutt i februar i år. 19-åringen ønsket at forholdet skulle fortsette, men det ville ikke kvinnen.

Natt til søndag 4. mars i år var 19-åringen på byen sammen med venner. Han hadde drukket alkohol før han gikk ut og han drakk også øl på en pub på Skagenkaien. Samme natt var fornærmede ute på byen sammen med ekskjæresten til 19-åringen og andre venner. De kom til puben og eksen ble da klar over at 19-åringen var der.

19-åringen og fornærmede kjente ikke hverandre og hadde ikke møtt hverandre tidligere – og også 19-åringen ble oppmerksom på at eksen var der sammen med fornærmede.

Det var ikke kontakt mellom dem mens de befant seg på puben.

Omkring klokken 01.20 forlot fornærmede og eksen stedet. 19-åringen fulgte da etter dem og tok kontakt med eksen. Han var fortvilet, hadde kjærlighetssorg og spurte om hun ville bli med ham hjem. Hun svarte at det ville hun ikke, og at hun ville bli med fornærmede i stedet.

LES OGSÅ: Banket konas elsker med bordbein

Krangel

Det førte til at det oppsto en krangel mellom dem som eksen avsluttet etter kort tid.

Fornærmede holdt seg på avstand, men fulgte med på hva som skjedde mellom de to.

Da ekskjæresten og fornærmede gikk fra stedet fulgte 19-åringen etter, kom bakfra og slo fornærmede i hodet slik at han falt i bakken. Han satte seg deretter på fornærmede og slo minst fire slagg med full kraft i fornærmedes hode, mens fornærmede forsøkte å beskytte seg med hendene.

En vekter kom til stedet og tok 19-åringen vekk.

Politiet kom også på plass og 19-åringen leverte en uforbeholden tilståelse og fikk etter dette gå hjem.

LES OGSÅ: Ble skikkelig sur da hun fant kvinne i seng med kjæresten

Ga uttrykk for anger

Ifølge fornærmede ble han rystet, men ikke påført noen skade.

Han kjente ikke noe dagen etterpå og ble ikke sykmeldt.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at han var 18 år på gjerningstidspunktet.

«Handlingen skjedde i fortvilelse og kjærlighetssorg. Han ga umiddelbart en uforbeholden tilståelse. Han ga i retten uttrykk for anger og ba om unnskyldning. Fornærmede forklarte at det hele skjedde i en uheldig situasjon og at han i dag hadde bare godt å si om 19-åringen. Fornærmede bærer ikke nag etter hendelsen», heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

Dermed kom retten til at han skulle dømmes til fengsel i 60 dager som ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

19-åringen ble også dømt til å betale 5000 kroner i bot.

LES OGSÅ: – Torturerte rullestolbruker med strøm