Illustrasjonsfoto.

Ba om kvittering da tollerne fant store mengder narkotiske tabletter i bagasjen

Hadde narkogjeld – dro til Thailand for å hente tabletter

15. februar i fjor ble den 49 år gamle mannen fra Sandnes stoppet av tollerne da han gikk på grønn sone i tollen på Stavanger lufthavn, Sola.

Der ble det funnet nesten 7000 narkotiske tabletter samt en del Viagra i bagasjen til 49-åringen.

49-åringen forklarte i retten at han på det aktuelle tidspunktet hadde fått en narkotikagjeld på 150.000 kroner, og at han opplevde økende pågang fra kreditorene. Han forklarte også at han under trusler fra kreditorene, om drap eller alvorlig kroppsskade, hadde samtykket i at han skulle dra til Thailand og ta hjem et parti narkotika som kurer for kreditorene.

49-åringen har erkjente å ha innført tablettene og Stavanger tingrett la til grunn at han var kurer for andre, under trussel mot seg selv og sin datter.

LES OGSÅ: Direktør fikk en skikkelig dårlig kveld på byen

Ville ha kvittering

Retten kom også til at 49-åringen var kurer i en tvangsmessig situasjon, noe som ble støttet av en ansatt i tollvesenet som forklarte seg i retten.

Ifølge vedkommende var 49-åringen svært opptatt av at han måtte få en kvittering for narkotikabeslaget.

49-åringen hevdet i retten at han var i en nødssituasjon, som følge av de truslene han hadde mottatt av dem som styrte narkotikainnførselen, og at han av den grunn måtte frifinnes.

Det mente ikke Stavanger tingrett og viste til at for 49-åringen var alternativet for å gi etter for tvangen å kontakte politiet for å søke hjelp og beskyttelse hos dem.

«Det hadde han anledning til å gjøre helt fra han reiste til han kom tilbake til Norge. At han selv mente at politiet ikke kunne hjelpe og beskytte ham og datteren, kan i denne sammenhengen ikke være avgjørende», heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

LES OGSÅ: Direktør fikk en skikkelig dårlig kveld på byen

Frifunnet for vold

Han ble imidlertid frifunnet for en voldsepisode mot kjæresten den 8. juni i fjor.

Retten kom til at volden fant sted etter en forutgående provokasjon ved at hun kastet varm kaffe på ham.

Han ble også dømt for å ha lurt til seg to mobiltelefoner fra en to butikker den 24. mars i fjor ved å bruke navnet til en annen person.

I tillegg ble han også dømt for to tilfeller av kjøring med bil mens han var ruset på narkotika. 9. desember 2017 oppbevarte en mindre mengde narkotika og dopingmidler i en bolig i Stavanger.

LES OGSÅ: Dro til Thailand og valgte å svindle Nav for dagpenger

Slapp fengsel

Når det gjaldt straffeutmålingen la retten vekt på at tvangselementet i forbindelse med narkotikainnførselen skulle føre til noe nedjustering av straffen for dette. Det ble også vist til at 49-åringen har erkjent alle forhold han nå dømmes for og at også dette skulle føre til en nedjustering av straffen.

Stavanger tingrett kom også til at 49-åringen er i en begynnende rehabiliteringssituasjon og at han skulle dømmes til 178 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder.

I tillegg må han også betale 5000 kroner i bot og mistet førerretten i tre år. For å få denne tilbake må han avlegge førerprøven på nytt.

LES OGSÅ: Dro til Syden og valgte å svindle Nav elleve ganger