Tre ble skadd i en trafikkulykke i Øvre Eiker i Buskerud tidligere i vinter. En personbil, et vogntog og en semitrailer var innblandet i ulykken. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Åtte omkom i februartrafikken

To måneder ut i det nye året har 14 personer omkommet i trafikken. Det er tre flere enn i fjor.

De siste fem årene har det i snitt omkommet 19 personer i løpet av årets to første måneder.

Blant de omkomne i februar var det seks menn og to kvinner. Seks av de omkomne var bilførere, mens en syklist og en fotgjenger mistet livet.

– Vi registrerer at det så langt i år er noen flere omkomne sammenlignet med fjoråret. Det er fortsatt altfor mange som mister livet og blir hardt skadd i trafikken. sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Vinteren er langt fra over og med de varierte kjøreforholdene som vi nå opplever oppfordrer Trygg Trafikk trafikantene til å ta det rolig og følge godt med i trafikken.

Det er fortsatt vinterferie i deler av landet og det er flere typiske utfartshelger i tiden framover. Det har kommet mye snø og temperaturene er skiftende.

– En veistrekning kan være tørr og fin, mens det i neste sving kan være isglatt og skyggefullt. Kjører du der det har kommet store snømengder bør du være ekstra oppmerksom på hva som kan skjule seg bak høye brøytekanter. Hold god avstand til bilen foran deg og tilpass farten etter forholdene, oppfordrer Johansen. (©NTB)