Illustrasjonsfoto.

Allerede i taxien kjente han seg godt beruset. Da han våknet opp neste morgen var han i arresten

Overstadig beruset mann fikk ikke komme inn på utested. Da slo han dørvakt.


Voldsepisoden fant sted utenfor et utested på Skagenkaien den 2. februar i år.

Denne kvelden hadde den 31 år gamle mannen fra Hundvåg vært på besøk hos noen venner på Hommersåk. Der hadde det blitt drinker med sprit samt shots før de tok en taxi til Stavanger for å gå på byen.

31-åringen har forklart at han følte seg veldig beruset i taxien og at han ikke husker noe mer fra kvelden enn at han våknet opp på glattcellen dagen etter.

Retten la til grunn at 31-åringen stilte seg i kø for å komme inn på et utested på Skagenkaien. En dørvakt på stedet oppfattet ham som overstadig beruset og viste ham ut av køen.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

Slo med knyttet neve

En annen dørvakt løsnet på tau slik at 31-åringen kunne ledes ut. Da han hadde kommet på utsiden av køen ble han høyrøstet og ropte «fuck deg» til begge dørvaktene.

I tillegg slo han dørvakten som hadde løsnet tauet i ansiktet med knyttet neve. 31-åringen ble lagt i bakken av dørvaktene og etter noen minutter kom politiet og overtok situasjonen.

Fornærmede ble øm kjeven og hadde noe smerter utover kvelden som en følge av slaget. Han jobbet likevel ut vakten sin.

I forbindelse med straffeutmålingen delte retten seg. De to meddommerne viste til at 31-åringen har kommet i jobb igjen etter å ha vært arbeidsledig i en lengre periode.

LES OGSÅ: – Sa at han ville p*** og at han hadde stor p***

Meddommerne mente at det ville være synd dersom han skulle miste jobben i forbindelse med at han skulle sone en ubetinget fengselsstraff.

De ville derfor at han skulle dømmes til samfunnsstraff.

Fagdommeren fant ikke grunnlag for å dømme 31-åringen til samfunnsstraff, men i tråd med flertallets votum kom retten til at han skulle dømmes til 45 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager.

31-åringen ble også dømt til å betale 5000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Kledde av kvinne, filmet og befølte henne på fuktig fest