Ifølge politiet var den hiv-smittede mannen utkledd som kvinne. Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger/NTB scanpix

Advarer mot sexkjøp etter at mann utkledd som kvinne var hiv-positiv

– Han har vært her flere ganger i år, og også tidligere år, sier politiet.

Roganytt

I løpet av helgen uttransporterte politiet i Haugesund en mann til utlandet etter at han hadde solgt seksuelle tjenester, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Mannen ble bortvist etter utlendingslovens §17 på bakgrunn av at han ikke kunne sannsynliggjøre det oppgitte formålet med det å være i Norge. I samtale med mannen opplyste han at han er hiv-positiv.

– Vi vet at det er en mengde kvinner og menn som driver med prostitusjon i Haugesund. Det er ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester, men slik aktivitet kan få andre konsekvenser enn lovbrudd, understreker fungerende leder for operativ utlendingskontroll i Haugesund, Pål Gjil.

LES OGSÅ: Flere menn kjøper sex når det er sesong for julebord

Utgav seg for å være kvinne

Den hiv-positive mannen var utkledd som kvinne og leide et sted i Haugesund. Politiet kjenner til at han har hatt kunder som er bosatt i Rogaland, men vet ikke hvor mange.

– Han har vært her flere ganger i år, og også tidligere år, opplyser Gjil.

Politiet har varslet smittevernlegen i Haugesund.

LES OGSÅ: – Det selges sex for 59 millioner årlig

Kan være mange kunder

I Haugesund er et typisk trekk i prostitusjonsmiljøet at mange selger seksuelle tjenester via nettsider.

– Prostitusjonen foregår på bestilling og annonsene er mange. Vi vet at kundene også er mange for de prostituerte tjener mye penger på denne virksomheten. De prostituerte kommer fra Øst-Europa, Russland og andre land, og er her i en eller to uker om gangen, forklarer Pål Gjil, og oppfordrer samtidig på det sterkeste folk om å tenke seg om.

– Selv om en har beskyttet sex, kan en aldri være sikker på at en unngår å bli smittet. En bør passe seg og tenke gjennom hvilke konsekvenser kjøp av seksuelle tjenester kan få, understreker politiførstebetjenten.

LES OGSÅ: – 18.000 kroner i onanibot