Turen gikk fra Jåttå via Motorveien til Stavanger politistasjon.

– 48-åring sendte nakenbilder av seg selv til jente (14)

Politiet har utvidet siktelsen mot 48-åringen fra Madla som er varetektsfengslet for overgrep mot en 14 år gammel jente.

48-åringen ble i midten av september pågrepet og siktet for å ha foretatt en seksuell handling mot en 14 år gammel jente.

Dette har 48-åringen erkjent straffskyld for.

Mandag ble han på nytt framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett.

LES OGSÅ: 48-åring fra Madla varetektsfengslet for misbruk av jente

Politiadvokat Anne Mette Dale sier til RA at siktelsen mot 48-åringen nå er utvidet.

– Blant annet har vi siktet ham for oppbevaring av bilder og filmer som viser overgrep mot barn. Han er også siktet for et tilfelle av seksuell krenkende atferd mot barn under 16 år.

RA har tidligere skrevet at etter det første forholdet ble avdekket, har politiet funnet ut at 48-åringen har hatt kontakt med flere unge jenter.

LES OGSÅ: – Overgrepssiktet mann (48) har hatt kontakt med flere unge jenter

I den nye fengslingskjennelsen fra Jæren tingrett kommer det fram at politiet har snakket med en 14 år gammel jente.

Hun forteller at 48-åringen har sendt henne to bilder, der det ene bildet er et nakenbilde av ham.

Anne Kroken, 48-åringens forsvarer, sier til RA at hennes klient ikke erkjenner straffskyld for de nye forholdene.

– Min klient har hele tiden samarbeidet med politiet 100 prosent, men dette nekter han for. Han sier at han ikke har sendt noe nakenbilde, og vi har bedt politiet om å framlegge dette bildet. Dette forholdet vil bli oppklart når jenta skal forklare seg, sier Kroken til RA.

– Vil begå nye lovbrudd

Retten kom til at det var en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at 48-åringen vil begå nye lovbrudd, av samme karakter som han nå er siktet for, om han ikke varetektsfengsles.

«Det er ikke framkommet opplysninger som reduserer gjentakelsesfaren. Tvert imot mener retten at gjentakelsesfaren er styrket etter forholdene i tilleggssiktelsen», heter det i kjennelsen.

Jæren tingrett kom til at det ikke var behov for å ta stilling til spørsmålet om bevisforspillelsesfare.

LES OGSÅ: – Tatt til fange, torturert og tatovert i bolig på Klepp

Retten kom også til at videre fengsling ikke var et uforholdsmessig inngrep og viste i den forbindelse til sakens art og alvorlighetsgrad.

Retten la også vekt på personlige forhold i forbindelse med fortsatt varetekt, men kom til at ikke skulle tillegges avgjørende vekt.

Usannsynlig

Påtalemyndigheten mener at hovedforhandling kan gjennomføres innen november 2016 i Stavanger tingrett.

I kjennelsen kommer det fram at Anne Kroken mener at det er usannsynlig at en hovedforhandling kan gjennomføres innen denne tiden.

LES OGSÅ: – Mann (74) forsøkte å kidnappe prostituert

I den forbindelse viste retten til at det saken ikke er forhåndsberammet, ikke oversendt Statsadvokaten, at det ikke er tatt ut tiltale, samt at påtalemyndigheten har varslet ytterligere etterforskningsskritt.

«I mangel av andre opplysninger, er retten bekymret for om påtalemyndighetens tidsplan er realistisk. Dette har også en side mot risikoen for oversoning. Retten forutsetter i dag at dom vil foreligge i tingretten innen 2016, og at siktede vil bli holdt fengslet fram til dommen», heter det i kjennelsen.