Bojan Zajic fyller 36 år i dag. Han mener Sandnes Ulf har god nok stall til å ta én av de to øverste plassene i OBOS-ligaen. For å klare oppgaven må spillerne bli tøffere i hodet, og tåle å spille gode kamper. FOTO: TORBJØRN SVENDSEN

Zajic: – Må bli tøffere i hodet

Bojan Zajic fyller 36 år i dag. Serberen er krystallklar på at Sandnes Ulf har mannskap til å ta seg til Tippeligaen. Mer mental styrke er hans resept.

Følg RA Sporten på Facebook!

Zadic ser med spenning fram mot de tre neste kampene. Han har vært med på dette helt siden debuten for Napredak som lovende 17-åring, og vet at det viktigste er å ta én kamp om gangen.

Tåler ikke medgang

– Jeg mener vi har sviktet litt mentalt. Troppen er sterk nok til å ta én av de to opprykksplassene, men vi har sluppet taket i det etter gode kamper. Det nytter ikke hvis vi taper kamper der vi både har flest sjanser og mest ball, sier han til RA.

LES OGSÅ: Pontus-dobbel ga tre poeng

Serberen spilte for fire klubber i hjemlandet før Vålerenga lånte ham fra Partizan i 2007. Der tok han seriesølv og NM-gull – og ble god kompis med Bengt Sæternes.

Avslutter i Sandnes Ulf

– Da Sandnes Ulf tilbød meg to år, valgte jeg dem. Sarpsborg ville bare forlenge med ett år.

– Er dette din siste kontrakt?

– Hvis kroppen er bra kan jeg godt tenke meg å spille med Sandnes Ulf i Tippeligaen også i 2018, sier han og smiler lurt.

36-åringen tror norsk fotball må legge om litt i opplæringen av talentene sine.

– Norsk fotball er på en måte inspirert av engelsk fotball. Gamle dagers engelsk fotball. Det ser vi på den utpreget fysiske stilen i mange kamper i TL og OBOS-liga. Ute i Europa er ballbehandling og roller mye viktigere i fotballskolene. Her i landet spiller gutter og jenter sammen til de er ni eller ti år. Det skjer neppe ute i verden, sier Zajic.

Strategen har slitt litt med en dårlig rygg, og måtte stå over fra start mot Bryne.

– Den kampen var et klassisk eksempel på hva vi må unngå. Laget var ikke til å kjenne igjen. I stedet for å spille fotball, ble det lange baller og tøffe dueller. Vi er et spillende lag. Det må vi vise mot Strømmen.

LES OGSÅ: Kommentar: Det viktigste mangler

Ros fra Markovski

Assistenttrener Tomi Markovski er raus med superlativene når han snakker om Bojan Zajic.

– Han er en spiller med utrolig godt overblikk. Zajic har en pasningsfot av de sjeldne. Han kan tre baller gjennom på små områder, og han er glimrende til å legge langpasninger inn i de riktige rommene. Det er en fornøyelse å se ham i aksjon når han er 100 prosent kampklar, sier Markovski til RA.

Sandnes Ulf har jobbet mye med problemstillingene Zajic tar opp.

– Ja, vi er klar over at vi må bli bedre på konsentrasjon og holde fokus på det vi blir enige om. Kampen mot Ranheim var et steg i riktig retning. Nå må vi fortsette å vinne kamper. Vi har tapt for mange denne sesongen. I fjor spilte vi vår beste kamp borte mot Strømmen. Det vil vi gjerne gjenskape, sier han.