Bojan Zajic hevder at det røde kortet han pådro seg for Sandnes Ulf 2 aldri skulle vært gitt. Foto: Erik Sergio Auklend.

Zajic får flere kampers karantene

Dagen derpå angrer Bojan Zajic på reaksjonen mot dommer Terje Olsen, som viste ut midtbanespilleren direkte i en rekruttkamp mandag kveld. Zajic mener likevel hardnakket at han aldri skulle hatt rødt kort.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Zajic kom i søkelyset etter 70 minutter i gårsdagens 3. divisjonskamp mellom Sandnes Ulf 2 og Vardeneset.

Serberen kom innpå i pausen, og klarte å pådra seg direkte rødt kort 25 minutter etterpå. På et Sandnes Ulf-frispark han selv fikk.

– Han var frustrert over noe, og da ba jeg ham roe seg ned. Da slo han meg på hånden, og da hadde jeg ikke noe annet valg enn å vise ham ut, sa dommer Terje Olsen om episoden etter kampslutt.

LES OGSÅ: Zajic utvist etter slag mot dommeren

Etter dagens Sandnes Ulf-trening snakker Zajic mer enn gjerne om hendelsen:

– Det der er ikke noe direkte rødt kort. Det hele ble blåst opp i mye større grad enn det som var nødvendig, sier Zajic til RA.

Mener han ikke mente å slå

Zajic forklarer med armbevegelser hvordan situasjonen der dommer Terje Olsen var involvert oppsto.

– Jeg blir først taklet skamhardt her, sier han og peker mot leggen.

– Deretter kommer dommeren bort, gir meg frispark, men gir ikke noe kort til Vardenesets spiller. Da blir jeg utrolig irritert, og sparker bort ballen i frustrasjon. Det er den første feilen jeg gjør, og det er jeg fullt klar over. Men så kommer dommeren mot meg og sier at jeg skal roe meg. Det er da jeg vifter med armen, uten engang å se på dommeren, og jeg treffer armen hans ved et uhell, sier Zajic.

– Du mener at dette ikke var snakk om et viljeslag?

– Ikke i det hele tatt. Jeg vil ikke slå noen, men hvis jeg ville det, hadde det aldri sett slik ut. Katastrofe var det, uansett. Jeg vet at jeg er 36 år og ikke skal gjøre slike ting, men direkte rødt er det ikke, sier serberen, som også mener at dommeren ble påvirket av motstanderbenken.

– Treneren deres (Richard Enge, journ.anm.) og resten av benken deres skriker at jeg skal ha rødt kort. Dommeren blir presset til å vise meg ut, mener Zajic. 

Skulle ikke vært utvist

Det vil ikke Vardeneset-treneren si seg uenig i.

– Ja, det kan hende at vi roper litt. Det er jo også helt normalt å gjøre midt i en opphetet situasjon. At vi forsøker å påvirke dommeren, er vel akkurat det Zajic gjør med slike uttalelser som han gir nå. Han vil vel så klart ha mildere straff. Det kan derimot diskuteres om Zajic skulle hatt rødt kort til å begynne med, sier Enge.

– Hadde et gult kort vært nok, mener du?

– Ja, slik jeg ser hendelsen, mener jeg det. Det er dumt gjort av Zajic, som er en rutinert spiller, men jeg har sett langt verre på en fotballbane, sier Enge.

Dommer i kampen, Terje Olsen, vil ikke si for mye om Zajics uttalelser om at han ikke slo etter dommeren.

– Det får stå for hans regning. Dommerrapporten er innsendt, og det er kretsen som er ansvarlig for straffeutmålingen spilleren får, sier Olsen.

Håper å kunne bruke Zajic

Sandnes Ulfs hovedtrener, Bengt Sæternes, håper at Zajic slipper å sone karantene for A-laget.

– Jeg er usikker på hvordan reglementet fungerer når en A-lagsspiller blir utvist for rekruttlaget. Hvis han må sone for førstelaget, er det naturligvis synd for oss, sier Sæternes.

Rekruttlaget til Sandnes Ulf spiller kamp lørdag, mens A-laget møter Ull/Kisa på søndag.

– Du var selv til stede på kampen. Var det som skjedde alvorlig nok til at Zajic fortjente direkte rødt kort?

– I mine øyne gjør han nok til å bli utvist, ja, men det var langt fra så dramatisk som det kan høres ut. Jeg håper Bojan er tilgjengelig for oss på søndag, sier Sæternes.

Får trolig flere kampers karantene

Dommerkonsulent i Rogaland Fotballkrets, Svein Gunnar Hermansen, forteller at Zajic med all sannsynlighet må stå over flere kamper. 

– Vi har mottatt en anbefaling av Norges Fotballforbund sentralt, slik rutinen er i slike saker. En endelig avgjørelse kommer innen kort tid, men spilleren må trolig stå over flere kamper enn kun én, sier Hermansen.

– Betyr det at Zajic utelukkende må stå over kamper i 3. divisjon, eller ryker også søndagens A-lagskamp for Sandnes Ulf mot Ull/Kisa?

– Han må stå over uansett hvilket lag han spiller klubbkamper for, og da spiller ikke divisjonen noen forskjell, sier Hermansen.