Stavanger

– What’s brewing er den beste ølfestivalen

Anders Reve, Knut Erik Mjølhus og Ole Kristian Mjølhus er strålende fornøyde med What’s brewing.

Bilde 1 av 4

Da RA tok turen til de ærverdige gamle bryggerilokalene i Lervig fredag kveld var det fullt hus og stormende jubel.

Det er andre året What’s brewing blir avholdt og Anders Reve, Knut Erik Mjølhus og Ole Kristian Mjølhus var meget godt fornøyde.

Reve hadde så langt fått testet åtte ølslag, mens brødrene Mjølhus hadde fått med seg omkring 12 sorter.

– Vi var her i fjor også og var veldig spent på om de hadde klart å forbedre festivalen i år, sier Knut Eirik Mjølhus.

– Og det virker det som de har. Ting virker kjempebra, ikke køer i det hele tatt og utrolig bra stemning, sier Reve.

Han sier at de har vært på flere andre ølfestivaler andre steder både i Norge og utlandet.

– Og What’s brewing er enestående. Stemningen her er bare fantastisk, sier Reve.

Mye sjel i lokalene

Mjølhus mener at det blant annet skyldes lokalene.

– Det er så sykt mye sjel i dette bygget. En kan ikke ha en slik festival på et bedre sted enn her, sier han.

– Her er det bare god stemning med folk som koser seg, og ingen som bråker eller faller ned trappene og slikt.

Morten Robberstad, daglig leder ved Lervig Aktiebryggeri, var også en tur innom What’s brewing.

– Jeg har nettopp kommet, men dette ser veldig bra ut. Her er det mye folk og sinnssykt mange bra bryggerier.

Lervig bød for anledningen på et øl av typen «barley wine», og et øl med navnet LSD som står for little sour delight.

Prestisje

Robberstad sier at i og med at det er så mange av de aller beste bryggeriene i Europa og andre steder i verden på What’s brewing er det mange som ønsker å komme hit.

– Tidligere denne uken fikk vi blant annet laget noen samarbeidsøl sammen med Boneyard, Wild Bear og Love Brewing Company, sier Robberstad.

Mike Murphy, sjefsbrygger på Lervig, kommer plutselig forbi.

– Westbrooks Mexican Cake er det beste ølet jeg har smakt så langt her, røper han.

1300 hver dag

I år har What’s brewing lagt ut 1900 billetter fordelt på dagspass og festivalpass. De anslår at det vil være 1300 besøkende hver dag på What’s brewing som fortsetter lørdag.

Billettene til What’s brewing ble solgt ut på to måneder.

Fem restauranter på Tou Scene og i ølhallene sørger for at folk også kan få seg noe fast føde i tillegg til alt det flytende.

Lørdag skal Knut A. Solem snakke om sin nye bok «Norsk bryggeri- og ølguide» og det blir også diverse foredrag og kåring i hjemmebryggerkonkuransen.

Mer fra Dagsavisen