Viste Strandhotell i Randaberg har eksistert siden 1934. I løpet av kort tid kan hotellet stenge dørene for vanlig drift. Det kan bli nytt asylmottak ved det 38 rom store hotellet. FOTO: ROY STORVIK

Viste Strandhotell kan bli asylmottak

I ti år har Helge Bie eid Viste Strandhotell i Randaberg. I like mange år har hotellet tapt penger. Nå kan det bli flyktningmottak.

– Det er klart det går en grense for alt. Vi har villet mye her nede på stranden på Viste, men med 38 rom nytter det ikke lenger med vanlig hotelldrift. Da må vi se på andre ting, sier Helge Bie til RA.

Det er også hva som nå trolig kommer til å skje.

Dialogen med Hero er allerede opprettet, søknad om bruksendring for hotellet er sendt. Mye tyder på at hotellet som åpnet sine dører i 1934 snart er historie – som hotell.

– En skal aldri tenke for langt inn i framtiden, men vi har lite rom, vi ligger der vi er og tjener ikke penger. Vi ligger i det hele tatt noe avsides med tanke på sentrumsnære områder i Stavanger, mener Bie.

Tror det skal gå i orden

Det er ennå ikke tatt noen formell beslutning om at det blir et mottak på Viste.

– Vi er en del av alle søknader som er inne, men vi har ikke hørt noe mer, men vi tror at dette skal gå i orden, sier Bie.

Avtalen mellom Hero og hotellet er i første omgang sendt til Utlendingsdirektoratet (UDI), som senere vil avgjøre om det blir igangsatt mottak på Viste.

I et brev til Randaberg kommune skrev utviklingsdirektør Kjartan Dirdal:

«Randaberg Mottakssenter vil bli etablert som et delvis desentralisert mottak, bestående av Viste Strandhotell, og enkelte ordinære boliger av ulike størrelser».

Tenker forretning

For eieren av hotellet, Helge Bie, er forretningsdelen viktig.

– Vi har hatt planer om utvidelse flere ganger. Vi har også nå ferske planer for utvidelse til 80 rom. Med de utsiktene som ligger foran oss neste år og videre, ser det dessverre ikke lyst ut for hotell her på Viste. Derfor må jeg legge bort alt som har med om dette er vemodig eller ikke. Jeg har brukt en svært stor sum penger her de siste ti årene. Nå tenker jeg forretning, sier han.