Sandnes Ulf vil vurdere utlån av unggutter i sommer. Daglig leder Tom Rune Espedal erkjenner at veien til A-lagsfotball blir lang med så stor stall. Foto: FRODE OLSEN

Vil vurdere utlån av unggutter

Sandnes Ulf har et uttalt mål om å være gode på å produsere egne unggutter, men så langt i sesongen har de ikke sluppet til på A-laget i stor grad. Nå vurderes utlån av flere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Av de elleve i denne kategorien i dagens A-stall har kun tre spilt i Obos-ligaen. Totalt har de fått 176 minutter på banen.

Daglig leder Tom Rune Espedal er klar på at strategien fortsatt ligger i bunn. Samtidig erkjenner han at stallen er i nærheten av bristepunktet størrelsesmessig nå som de har unngått skader.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf overbeviste ikke i toppkampen

– Det er en balansen i det hele som må tilpasses. Henter vi for mange eksterne spillere blir det for lang vei for de unge. Vi må være tydelige overfor treneren at vi ønsker at de skal få spille. Men jeg opplever at vi tenker likt. Axel Kryger spiller stadig mer. Vi håper han blir den neste som virkelig tar steget. Samtidig må de unge være gode nok. Husk også at for fire år siden var det omtrent ingen lokale, sier Espedal.

Han er klar på at utlån kan bli aktuelt i sommer for flere av de yngre spillerne.

– Lån er absolutt en løsning. Jeg ser ikke bort ifra at det skjer til sommeren. Ett nivå opp fra Regionsligaen er bra for mange. Vi får stadig henvendelser. Vidar er en klubb vi snakker godt med, men det er ingen konkrete forhandlinger nå. Spillerne må også se nytten av det. De tror ofte at de skal spille på A-laget. Så må de nullstille seg og velge nivået under i et halvår.

Espedal forteller at klubben heller ikke har lukket døren for å hente eksterne spillere i sommer. Men da må det passe – og godkjennes av styret.

LES OGSÅ: Ny tidlig cupfadese for Ulf