Sola slo nylig Larvik og i kveld ønsker Knut Ove Joa skalpen til Byåsen. FOTO: RA

Vil ta skalpen til begge gigantene

Sola har allerede slått Larvik i år. Onsdag kveld mener trener Knut Ove Joa at de også bør slå deres gamle hovedutfordrer Byåsen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Endringene i toppen av kvinnenes toppserie av håndball har vært markante det siste året. Serien, som tidligere var totalt dominert av Larvik og Byåsen, er nå åpnere enn på lenge.

I Sola håper de nå å kunne sikre seg skalpene til begge de to falne storhetene på kort tid.

– Byåsen er strengt tatt et lag som bør slås. Vi har underprestert i noen hjemmekamper, erkjenner trener Knut Ove Joa.

LES OGSÅ: Endelig løsnet det for Herrem

Har underprestert

Samtidig er han tydelig på at Byåsen nok er langt bedre enn tabellposisjonen tilsier – som er situasjonen for Sola etter fem runder.

Hjemmelaget ligger like over kvalifiseringsplassen med fire poeng. Tonje Nøstvold og Camilla Herrems gamle klubb fra Trondheim innehar den med to.

– Bortsett fra mot Fredrikstad og i europacupen på søndag har de underprestert kraftig så langt. Profilene de mistet i sommer gjør at de neppe er en kandidat til å ligge like bak toppen, men det er mye kvalitet i dette laget. Slik sett er nok de enda mer i en situasjon hvor de må vinne enn oss, sier Sola-treneren.

LES OGSÅ: - Vi må være på vårt beste for å slå Storhamar

– Ikke skillevei

Han vil ikke være med på at kampen markerer en skillevei for Sola dersom de skal henge seg på i kampen om en av plassene på øverste del av tabellen.

– Nei. Vi har flere veldig interessante kamper nå framover med muligheter.

For de gule og svarte handler kampen på onsdag om å fortsette den veldig gode trenden fra de siste to kampene i serie og NM.

Mot Glassverket sist banket Camilla Herrem inn elleve mål i en kamp hvor det løsnet skikkelig for landslagsstjernen. Laget har jobbet mye med det defensive for å kunne sette henne i gang på kontringer og få maks ut av spisskompetansene.

Det har ikke vist seg som lett ettersom mange nærmest markerer henne ut av kampene.

– Det tror jeg mange vil gjøre også i fortsettelsen. Så er det opp til oss å finne løsninger og utnytte de rommene som oppstår på best mulig måte, sier Joa.