Samuel Adegbenro har ikke mye erfaring med å spille midtspiss. Mot FKH på fredag får han sjansen i den uvante rollen. Hurtigtoget ser fram til å prøve seg i rollen. Her er han i Randaberg Arena torsdag. FOTO: ESPEN IVERSEN

Vil se Adegbenro som spiss

Ian Burchnall mener de tre neste treningskampene vil gi en pekepinn på hvor Viking egentlig står. Han håper også å finne ut om Samuel Adegbenro er et spissalternativ.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking møter nå lagene som ble nummer to, tre og fire i fjorårets serie. Først ut er FKH i Karmøyhallen fredag.

Trener Ian Burchnall gleder seg til å få litt mer sikre svar – etter gode kamper mot svakere motstand.

– Nå får vi i langt større grad finne ut hvor vi befinner oss. Det viktigste for meg er hvordan vi ser ut spillemessig, men vi ønsker også selvsagt å vinne, sier han til RA.

Treneren minner om at treningskamper er til for å eksperimentere.

– Jeg har lyst til å se Samuel Adegbenro som midtspiss. Nå har Patrick Pedersen fått tre kamper. Samtidig er Aniekpeno Udo ikke helt klar og Mathias Bringaker var syk torsdag. Da er det en perfekt anledning til å teste ham i rollen.

LES OGSÅ: Steens utlån fra Viking til Vidar i boks

Falsk nier

Burchnall ser for seg at han ikke vil stå oppi stopperne som noen tanksenter. Derfor kjører han også inn fysisk sterke og arbeidsomme Julian Ryerson i den hengende spissrollen bak ham.

– Han vil nok tidvis vandre litt som en falsk nier. Samuel er rask, god med ballen og flink til å utfordre. Det blir spennende å se, sier Burchnall.

Adegbenro ser på seg selv som en naturlig ving, men har ingenting imot å gjøre et forsøk som midtspiss. Tidligere i Viking-karrieren har han blitt testet der i enkelte deler av kamper – uten at det har vært suksess.

– Angrep er angrep. Så ulikt er det ikke å spille spiss. Den største forskjellen er nok at du som spiss ofte har en stopper i ryggen, mens du som ving har ansiktet mot backen for å kunne utfordre. Det er mulig dette vil passe meg. Et kjekt eksperiment. Jeg prøver gjerne, sier Adegbenro til RA.

Han er fornøyd med hvordan Viking har framstått så langt i vinter. Om det fortsetter mot bedre lag vet han ikke.

– Jeg synes det har sett bra ut. Om det fortsetter er i Guds hender. Det som er sikkert er at trenerne snakker mye om det nye – og at vi trener mye på det.

LES OGSÅ: – Jeg kaller ham bare faren min

Vil se kontringer

Viking har sett solide ut bakover i samtlige av treningskampene så langt. Offensivt våknet de mot Jerv sist. Laget produserte mange sjanser og det var gjenkjennelighet å spore i angrep og presspill. Mot noen av de beste lagene i serien tror Burchnall det kan komme til å se litt annerledes ut i forhold til hvilke rom som angripes.

– Vi vil nok stå høyt i perioder nå også, men det vil nok i større grad være rom for kontringer i disse kampene, sier han.

Viking stiller sannsynligvis slik mot FKH (4–2–3–1): Amund Wichne–Claes Kronberg, Rasmus Martinsen, Karol Mets, Kristoffer Haugen–André Danielsen, Steffen Ernemann–Michael Haukås, Julian Ryerson, Stian Michalsen–Samuel Adegbenro

LES OGSÅ: Nå er Ledger klar for Viking

Ledger måtte ta det rolig

Nykommer Michael Ledger fullførte ikke torsdagens økt i Randaberg Arena. Muskulaturen er fortsatt stiv og litt sår etter mange hele kamper i det siste og reise til Stavanger via London i uken.

– Han er litt øm, men det er ikke noe alvorlig, sier trener Ian Burchnall til RA.

Stopperen er med i troppen til kampen mot FKH, men Burchnall kan neppe bruke ham så mye som han hadde ønsket.

– Jeg håper fortsatt at han kan debutere for oss, men det blir nok i så fall med noen minutter.

Kampen fredag spilles i Karmøyhallen og starter 17.00.