Tommy Kristiansen har blitt bedre med årene, men har fortsatt temperament når han mener noe er urettferdig. Her er han mindre fornøyd med å bli sendt i dusjen av dommerne. Foto: Espen Iversen

– Vil nok fortelle barnebarna om utvisningsrekorden

Han er støttekontakt, deler ut bamser på SUS og har veskehund. Samtidig er han snart den mest utviste spilleren i Get-ligaens historie. Tommy Kristiansen (27) er kontrastenes mann.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det finnes tre typer bilder av sarpingen om du søker i arkivene til RA. Feirende Tommy, snille Tommy og tøffe Tommy.

SE OGSÅ: Hockeysnakkis

– Bildene sier sitt. Det speiler meg nok som person. Jeg liker å hjelpe dem som har det tøft. Samtidig liker jeg at det smeller på isen, sier Kristiansen til RA.

1000 minutter

Etter en sesongstart hvor han knapt ble utvist har angriperen samlet minutter i stor stil den siste tiden. Nylig passerte han 1000 utvisningsminutter som den fjerde i norsk hockeyhistorie. Det gjorde han i en alder av 27 år.

Mye skal til om han ikke vil passere Øystein Olsens 1111 minutter i fryseboksen innen relativt kort tid.

Olsen spilte til han var 38.

Kristiansen var fullstendig klar over hvem som hadde rekorden. Han innømmer at han syns det er litt kult at han vil toppe den statistikken.

– Så sant jeg spiller videre i Get-ligaen vil jeg ta den rekorden. Det vet jeg. Samtidig er det noe jeg på en sær måte er litt stolt over også. Jeg vil nok fortelle barnebarna om rekorden når jeg blir gammel.

LES OGSÅ: – Vi fikk knapt tid til å varme opp

– Drømte du om å bli en typisk «NHL-enforcer» som ung?

– Nei! Om å dra av en mann og sette pucken i krysset. Så fant jeg fort ut at det som passet for meg var å jobbe hardt og krige inn noen pucker. Jeg skjønner min egen spillestil og liker at det er fysisk. Men skal du spille slik må du slåss noen ganger. Lagkameratene mine stoler på at jeg skal forsvare laget. Slik har det alltid vært. Om noen ber meg kaste hanskene gjør jeg det nok ti av ti ganger.

Men han går også lei. Den svært uvanlige kombinasjonen av slåsskjempe, og en av seriens klart beste spillere, er utfordrende. Kristiansen vil bidra. Han vil ikke sitte utvist.

De siste årene har han også slåss sjeldnere. Ryktet løper.

– Jeg behøver ikke alltid slåss mer. Nå holder det ofte å gi beskjed om at det vil smelle om de ikke kutter ut.

Formet av trøbbel

At Kristiansen har en tøff side er ikke overraskende. Historien er velkjent nok. Han var på full fart mot skråplanet som ungdom. Også i starten av karrieren havnet han i trøbbel. Blant annet måtte han sone en måned i fengsel som 19-åring etter et byslagsmål.

– Problemene i oppveksten har nok i veldig stor grad formet den jeg er utenfor isen nå. Det gjør at jeg bryr meg mye om andre. Da jeg hadde det tøft var det folk som stilte opp for meg. Det vil jeg gjengjelde.

LES OGSÅ: Van Guilder ble overtidshelt

Det gjør Kristiansen blant annet ved å jobbe som støttekontakt utenom hockeyen.

– Men nå ser jeg ikke på det som jobb lenger. Vi er kompiser.

Den voksne utgaven av Tommy Kristiansen stiller alltid opp. Han er svært upretensiøs og ærlig. Norsk hockeys største «bad boy» er den som alltid tar seg tid til en prat – både med fansen og media. Han stiller opp når Oilers skal dele ut bamser på sykehuset og observeres stadig på bilder i sosiale medier med sin veskehund Lola.

Kristiansen er gladiator. Men også myk mann.

Tidenes utvisningskonger i Get-ligaen:
1. Øystein Olsen 1111 min.
2. Geir Svendsberget 1056 min.
3. Jan M. Dahl 1022 min.
4. Tommy Kristiansen 1009 min.
5. Cato Cocozza 968 min.
6. Juha Kaunismäki 959 min.
7. Johnny Nilsen 952 min.
8. Morten Ask 933 min.
9. Henrik Ødegaard 909 min.
10. Steffen Thoresen 795 min.
11. Niklas Roest 792 min.
12. Erik Kristiansen 786 min.
13. Snorre Hallem 771 min.
Kilde: Eliteprospects

NB! Det totale antallet minutter på Olsen er enda høyere om man tar med tiden da hockeyens øverste divisjon het 1. divisjon..