Vil ikke snakke med pressen før møtet med marerittmotstanderen

Antonio Martins Silva har aldri slått Vardeneset i en obligatorisk kamp med Brodd, og foran torsdagens oppgjør ønsker han ikke å snakke med mediene om det.

Følg RA Sporten på Facebook!

To ganger tidligere i år har Antonio Martins Silva og Brodd møtt erkerival Vardeneset. Den første kampen endte med at VBK sendte Brodd ut av cupen, før ligaoppgjøret på Modenabanen endte uavgjort. Også med Staal slet Silva med å slå Richard Enges menn, men da RA ønsket å snakke med portugiseren om den kommende kampen var Brodd-treneren lite snakkesalig.

– Hei. Jeg ønsker ikke å være frekk eller arrogant, men jeg foretrekker å ikke snakke med pressen før kampen mot Vardeneset. Jeg håper du har forståelse for det, skriver Antonio Martins Silva i en SMS til RA.

LES OGSÅ: Sterk borteseier for Brodd i Bergen

Redusert VBK-mannskap

Silva har slått Vardeneset én gang med Staal, men portugiseren har ofte slitt med den direkte og fysisk tøffe spillestilen til kveldens motstander. Etter lagenes første møte uttalte Silva at han mente laget hans fortsatt var langt bedre enn VBK, til tross for å ha røket ut av cupen, og foran ligamøtet sa han at de hadde lært mye av måten Vardeneset spiller på.

For Vardeneset har inngangen til torsdagens derby vært alt annet enn god. De står med 0–10 i målforskjell på sine siste to kamper, etter 5-0-tap for Brann 2 og Lysekloster. I tillegg er veteran og tanksenter Espen Håland suspendert etter at han fikk en lengre karantene mot Brann 2. VBK mistet også toppscorer Steffen Klemetsen Jakobsen til Vidar i sommer.

– Det høres ikke bra ut, men så er det sånn at disse kampene lever sitt eget liv. Form, og hvem du har tilgjengelig, betyr egentlig lite, sier assistenttrener Mikael Hebnes Olsen til RA.

– Hvem skal spille fremme da?

– Sindre Beer Dunseth er tilbake fra skade og tilbake i troppen. Så har vi selvsagt Brodd-hateren Morten Vadla. Unge Adrian Sadrija kan også stelle i stand litt på topp, vurderer Hebnes Olsen.

LES OGSÅ: Vadla scoret mot Brodd – fikk flaske kastet etter seg

Vil gi Silva nok et tap

Selv om begge lagene ligger midt på treet, og stort sett utenfor opprykks- og nedrykksstrid, mener Hebnes Olsen at betydningen er stor.

– Klart den er. Det er alltid deilig å slå Brodd. Ikke minst betyr det noe å havne over dem på tabellen. Enkelte av dem mente vi kom til å ta null poeng i år. Så ligger jo også muligheten for en direktekvalifisering til første runde av NM der, forteller midtbanespilleren.

Hebnes Olsen vil gjerne også gi Antonio Martins Silva nok et tap på trenerstatistikken mot Vardeneset, etter portugiserens kritikk av VBKs spillestil.

– Noen har klare meninger om hvordan fotball skal spilles. Vi driver heller på med vårt, sier Hebnes Olsen.

Midtbanegeneralen, som i år er assistent for Richard Enge grunnet korsbåndskade i oktober, er snart tilbake på banen selv også.

– Jeg har trent nesten for fullt de siste ukene og håper å rekke noen kamper i innspurten, sier han før kveldens «hatoppgjør».

LES OGSÅ: Vardeneset slo Brodd ut av cupen