Stig Christiansen ble i går valgt inn som styreleder i Viking Fotball AS etter Ole Rugland. Christiansen hadde selv ikke tid til å være på generalforsamlingen, men sier at han gleder seg veldig til å ta fatt på jobben. Foto: Prosafe

Vikings nye styreleder trenger din hjelp

Onsdag tar Stig Christiansen fatt på jobben som styreleder i Viking Fotball AS. Det gjør han med en bønn om hjelp fra det lokale næringslivet og alle med mørkeblått blod i årene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Som forventet gikk generalforsamlingen for innstillingene på tirsdagens møte i Viking, som betyr at Stig Christiansen tar over for Ole Rugland som styreleder i Viking Fotball AS.

– Siden jeg kom hit som femåring har jeg vært veldig engasjert i Viking, og alle som har mørkeblått blod i årene gjør det de kan for Viking. Sånn er det også med meg, forteller Christiansen.

LES OGSÅ: Ruglands arvtaker funnet

– Store utfordringer

Finansdirektøren og visekonsernsjefen i Prosafe ble med i styret da Ole Rugland tok over som styreleder i fjor, og kjenner godt til utfordringene.

– Viking har fremdeles store utfordirnger økonomisk. Det må vi konstatere. Økonomien er veldig usikker, og regionen er preget av nedgangstider. På kostnadssiden er det gjort mye, og vi skal gjøre mer. Samtidig er inntektssiden det viktigste, da vi må få driften i balanse, forteller Christiansen.

For å få til det, er både Christiansen og Viking avhengig av din hjelp.

– Vi er helt avhengige av at det lokale næringslivet støtter opp om oss, og at publikum kommer på kampene. Vi har en ambisjon om å få driften i balanse i 2017, men det fordrer at vi får gjennomført kostnadskuttene og at sponsorinntektene og billettinntektene  ikke faller videre. Du kan gjerne kalle det et spleiselag, men vi håper å gi mye tilbake ved å levere stabile resultater og stolthet tilbake, sier han.

KOMMENTAR: «Om folk er glade i Viking, er det nå de må støtte opp om klubben»

Slankekur

Hvis det ikke går må det tas nye grep.

– Administrasjonen har gjennomgått en kraftig slankekur, så vi må se på utgiftspostene som ikke har med mennesker å gjøre for å kutte videre. I tillegg kan det bli aktuelt å tenke på et eventuelt stadionsalg eller andre tiltak, men det viktigste av alt er å få balanse i driften. Sånn det har vært kan det ikke fortsette, og vi må se en bedring på inntektssiden i 2017. Hvis ikke må vi ta mer strukturelle grep, forteller han.

Samtidig som Christiansen tar fatt på jobben som styreleder i Viking FK As, tar Ole Rugland fatt på sin nye jobb som styreleder i Vikings stadionselskap.

– Stadion er et viktig verktøy for å bedre klubbens økonomi, men det vil ta tid å realisere konkrete resultater. Eiendomsutvikling tar tid, forteller Rugland som sier at han ikke forventer å se noen resultater i årets sesong.

LES OGSÅ: Underskudd på 18,7 millioner i Viking

Ønsker fremdeles kunstgress

Det nye stadionstyret, som består av Rugland, den nye styrelederen Stig Christensen i Viking Fotball AS og Helge Orstad. Med seg skal de etter planen få to nye medlemmer, med base i eiendomsutvikling. På grunn av styrets levetid har ikke Rugland alle planene klare for stadionsatsingen.

– Vi ønsker fremdeles å legge kunstgress på stadion og treningsbanen. Da kan vi utnytte begge deler i større grad både kommersielt og sportslig, siden vi kan samle alle aldersbestemte lag sammen med A-laget og juniorene. Sånn det ser ut nå er det mest sannsynlig at treningsbanen får kunstgress først, sier Rugland.

Han tar litt avstand fra det som har blitt en etablert sannhet, i det at Viking har høye stadionkostnader.

– Vi har egentlig ikke så ekstraordinært høye utgifter på stadion sammenlignet med andre klubber. Jeg diskuterte  utgiftene med Odd, Brann og Aalesund på et møte i Norsk Toppfotball forleden. De også sa at de hadde kostnader til stadion på mellom 10 og 14 millioner, og det er ganske likt oss, sier han.

LES OGSÅ: 400.000 i overskudd for Viking FK