Viking vant i eliteseriereturen

Viking leverte til tider feiende flott angrepsfotball og sikret en fullt fortjent seier i returen til det høyeste nivået. Med 2-0-seieren klatret Viking også på tabelltopp.

Bilde 1 av 3

90.min: Der var kampen over, og de over 10.000 på stadion jubler for årets første trepoenger på første forsøk. Viking leverte til tider meget god angrepsfotball, og skapte sjanse på sjanse. Bakover hadde laget brukbar kontroll, og fremover satte laget nok av sjansene til å vinne kampen. En kamp helt etter boken for Bjarne Berntsens menn.

90.min: Sale tvinger frem en corner, som tas av Ibrahimaj. Slås kort til Bytyqi, som holder ballen ned ved cornerflagget mens hele stadion reiser seg og trampeklapper igjen.

90.min: Viking har grei kontroll på dette nå, og får med seg trampeklapp idet vi går inn i trampeklapp. Legges til fire ekstra minutter.

87.min: Ibrahimaj skyter fra ti meters hold, men skuddet blir blokkert.

86.min: Usman Sale parkerer sin mann, men pådrar seg frispark. Til stor frustrasjon for en hoppende sint Bjarne Berntsen.

82.min: Det påfølgende frisparket treffer Cristophe Rene som header rett på Austbø som plukker frem en tv-redning.

81.min: Vikstøl blir fraløpt på sin back og meier ned Thomas Amang. Klokkeklart gult kort.

80.min: Zlatko Tripic byttes av for Usman Sale. Gir fra seg kapteinsbindet til Viljar Vevatne og trampeklappes av banen.

76.min: Tripic prøver å finne Bytyqi, men pasningen er akkurat litt for lang.

73.min: Viking foretar ett spillerbytte, og det er Kristian Thorstvedt som byttes ut for Fredrik Torsteinbø.

69.min: Tripic hælsparker gjennom Tommy Høiland som kommer alene med keeper. McDermott er raskest ute og når ballen først og måker vekk både ballen og Høiland.

67.min: Vevatne med en viktig stuss på et innlegg fra Kristiansund som presser litt mer på nå.

62.min: Gult kort til Runar Hove. Gjertsen tar et frispark på kanten av 16-meteren, men det er håpløst dårlig og går bak mål.

59.min: Nok en stor mulighet for Viking, Igjen er det Tripic som finner Bytyqi, som tupper ballen centimetere utenfor stolpen.

58.min: Så er det Tommy Høiland som blir spilt fri. Har nesten hele banehalvdelen for seg selv, og kommer alene med keeper McDermott. Skuddet stryker stolpen.

57.min: Viking rader opp med farligheter her nå FØrst er det Bytyqi som skyter fra rimelig skrå vinkel, midt på keeper. Mens Thorstvedt setter et skudd like utenfor fra 16-17 meter.

56.min: Så er det Bytyqi sin tur til å komme seg ned til dødlinjen og slå inn. Treffer Høiland, men hans heading er ikke hard nok og dabber ned i hendene på keeper McDermott.

55.min: Nok en meget god involvering av Ibrahimaj som får presset frem en corner. Tar den selv, og det ender med at ballen detter ned til Tripic på 18 meter. Prøver seg på volley, men bommer grasalt.

53.min: KBK med to kjappe innlegg. Det første blir stusset videre av Hove, og det andre blir stusset like over av Bendik Bye på nærmeste stolpe.

51.min: Torgil Gjertsen med et meget skummelt frispark fra 16-17 meter. Ballen toucher muren og går over til corner. Der får Viking klarert.

49.min: Tripic finner Bytyqi foran mål. Kantspilleren drar av sin mann, men idet han skal skyte blir han blåst av for offside.

46.min: MÅÅÅÅL. 2-0. Zlatko Tripic dobler ledelsen etter 25 sekunder av andre omgang. Bjørshol snapper et tilbakespill, gir den til Ibrahimaj som triller den ut til Tripic. Han skrur ballen rundt keeper og ned i lengste hjørne. Drømmeåpning på omgangen for Viking.

46.min: Tommy Høiland tar avspark og vi er i gang igjen.

1. omgang:

45.min: Der var det pause, og Viking går i garderoben med ledelse. Mye oppløftende spill fra vertene, spesielt den siste halvdelen av omgang. Ylldren Ibrahimajs dødballer har vært meget bra, og både Tripic og Bytyqi på kantene har vært aktive. Et stort skår i gleden er det at Axel Andresson måtte gå ut med det som kan være en kneskade.

45.min: Hove og Austbø med en gedigen kommunikasjonssvikt på en ball i bakrom. Gjør at ballen triller inn mot mål, men i siste liten kommer Bjørshol skliende inn og får ballen ut til corner. Den ender resultatløst.

45.min: Ny stor mulighet for Viking. Denne gang er det et langt innkast, og litt klabb og babb i Kristiansunds 16-meter. Ballen detter ned til Thorstvedt, men hans avslutning går rett på keeper.

45.min: Lagt til minimum tre minutter i denne første omgangen.

45.min: Viking viser frem godt kombinasjonsspill og fine detaljer før Ibrahimaj blir lagt i bakken. Nytt frispark like utenfor 16-meteren. Ibrahimaj skyter. Rett i muren.

43.min: Zlatko Tripic får en mulighet fra 17-18 meter da ballen daler ned i føttene hans etter en hodeduell. Ikke verdens beste avslutning, som går rett på keeper.

40.min: Tommy Høiland blir lagt i bakken like utenfor 16-meteren til Kristiansund. Bent Sørmo får dagens første gule kort. Ibrahimaj slår lavt på første stolpe og Tripic header den rett opp i luften. Jobber inn igjen ballen, men det ender opp i ingenting.

34.min: MÅÅÅÅÅL. 1-0 til Viking. For et innlegg. Det er altså ferdigscoret innlegg fra Ylldren Ibrahimaj til Zymer Bytyqi som bare bredsider ballen i mål.

30.min: KJEMPEMULIGHET for Viking. Tripic med innlegg til Ibrahimaj som kommer på løp inne i feltet, men forsøket blir headet ut til corner. Ibrahimaj slår igjen, og denne gang blir det redning på streken. Klasseinnlegg fra Ibrahimaj. Keeper kommer ut og bommer fullstendig. Ballen daler ned i beina til Høiland som mer får den på seg enn noe annet, men på streken står det en Kristiansund-forsvarer og blokkerer.

29.min: Iven Austbø med et elendig utspark rett i beina på Kalludra. Han demper ballen og sender den mot mål, men Austbø rekker å komme seg tilbake i mål igjen og forhindre et baklengsmål.

22.min: Halvveis i denne første omgangen, og det er Viking som har et lite initiativ. Zymer Bytyqi har kommet seg rundt på kanten sin et par ganger, men så langt har ikke innleggene vært av god nok kvalitet.

15.min: Andresson blir hjulpet av banen med det som ser ut som en kneskade. Vevatne kommer inn, og det er langt fra den åpningen på sesongen Andresson eller Viking ønsket.

14.min: Andresson kolliderer med Austbø og blir liggende. Må ha tilsyn fra Vikings medisinske apparat, mens Viljar Vevatne blir sendt i oppvarming.

13.min: Samuel Fridjonsson slår et frispark fra midt inne på Kristiansunds banehalvdel på bakerste stolpe der Axel Andresson har løpt seg fri. Tanken er at han skal heade inn igjen i feltet, men ballen blir akkurat litt for lang.

10.min: Tripic med et nydelig innlegg på bakerste stolpe, men det blir headet ut i siste listen. Ibrahimaj slår inn midt i feltet, og der går Runar Hove ganske uhindret opp. Men den tidligere Florø-stopperen får ikke styrt headingen på mål.

7.min: Andresson blokkerer et innlegg ut til corner. Christoffer Aasbak slår inn, og Iven Austbø slår den ut i feltet. Den lander på foten til Amidou Diop, som bommer katastrofalt da han skal skyte. Dermed sklir ballen av foten og går langt utenfor.

4.min: Viking har ballen inne på Kristiansunds banehalvdel, og lar ballen gå mye seg imellom mens de venter på åpninger. Tålmodige fra start her.

1.min: Der er kampen i gang, og det er Kristiansund som tar avspark.

Før kamp:

Siden Viking rykket ned på høsten 2017 har det gått 581 dager til dagens retur til Eliteserien. Viking har spilt ti treningskamper, scoret 30 mål og sluppet inn 15. Fem er vunnet, to har endt uavgjort og tre har endt med tap.

Nå er all øvingen over, og det alle lagene har trent hardt for i oppkjøringen er her. Viking serieåpner hjemme mot Kristiansund.

– Det vil vise seg hvor godt forberedt vi er, men vi er sikre på at vi har fått til en forberedende fase akkurat som vi har ønsket og planlagt på forhånd. Vi har trent så mye og så hardt som vi har ønsket, og hatt gode forhold hele veien, og på vårt beste har vi vist at vi skal bli vanskelige å hanskes med for alle lag i ligaen, sier trener Bjarne Berntsen.
Det har vært mye snakk om keepersituasjonen gjennom oppkjøringen, og den duellen var det Iven Austbø som gikk seirende ut av. De mørkeblås midtstopperpar består søndag av en 20-åring fra Island og en 23-åring fra Florø, som totalt har 0 kamper mellom seg i Eliteserien. Totalt er det fem som ikke har spilt i landets øverste divisjon som starter for Viking i dagens kamp.
Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Axel Andresson, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Samuel Fridjonsson, Ylldren Ibrahimaj – Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Zymer Bytyqi.
Benken: Amund Wichne, Viljar Vevatne, Tord Johnsen Salte, Fredrik Torsteinbø, Andre Danielsen, Lasse Berg Johnsen, Usman Sale.