RBK feirer seriegullet på Lerkendal mot Viking. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Viking truet aldri RBK i gullfest

Viking klarte aldri å spolere Rosenborgs gullfest og tapte 2-0 på Lerkendal søndag. Seieren kunne fint ha vært større, men de mørkeblå kom i det minste fra det med æren i behold.

Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå vant en sterk og overraskende seier i forrige serierunde mot Sarpsborg 08 hjemme på Viking stadion. På tross av det fikk Burchnall fyken grunnet de svake resultatene over tid.

Oppgaven i kveld er ikke lettere for vikartrener Bjarte Lunde Aarsheim.

- De er seriemestere og store favoritter. Vi er nede. Men vi har et ønske om å vise oss, sa han til RA tidligere i uken.

LES OGSÅ: Derfor ble Batty værende i Viking

Han må også stokke litt om etter den gode prestasjonen mot Sarpsborg 08 sist. Da slapp laget skuldrene ned og ga i det minste Ian Burchnall en god avskjed med 2-1-seier.

– George Green har karantene for gule kort og Fredrik Torsteinbø er nyoperert. Samtidig hangler Kristoffer Haugen og Claes Kronberg noe. Vi får se om de blir klare til kampen, sa Vikings vikartrener tidligere i uken.

LES OGSÅ: Ingen ny trener før stadionavklaring

Verken Haugen eller Kronberg rakk kampen og Viking stiller følgende lag (4-2-3-1):

Iven Austbø - Julian Ryerson, Rasmus Martinsen, Andreas Nordvik, Jose Manuel Cruz Orozco - Ross Jenkins, André Danielsen - Zymer Bytyqi, Mathias Bringaker, Michael Haukås - Tommy Høiland.

RBK stiller for øvrig med tre spillere som har en fortid i Viking fra start i Arild Østbø, Samuel Adegbenro og Birger Meling. Johan Lædre Bjørdal starter på benken.