Viking trakk det lengste strået i cupduellen mot SIF

Nyopprykkede Viking håndball møtte fjorårets divisjonskollega Stavanger IF til dyst i andre runde av NM tirsdag, og viste at styrkeforskjellen ikke har blitt noe mindre siden fjoråret.

Forrige sesong spilte de i samme divisjon, men etter opprykket har Viking håndball styrket seg og tatt flere steg på byrivalen Stavanger. Det ble raskt klart i Tastarustå idrettshall tirsdag kveld, da Viking scoret kampens fem første mål.

SIF måtte vente nesten halve første omgang på sin første nettkjenning, og Viking dro bare mer og mer i fra ut over i den første omgangen. På det meste ledet Viking 12-4, men en god sluttspurt de siste fem minuttene inn mot pause gjorde at stillingen ved halvspilt kamp «bare» var 8-14.

Andre omgang startet på nøyaktig samme måte, da Viking nok en gang scoret omgangens fem første mål. Fem minutter ut i den andre omgangen ledet Viking med ti mål, 19-9. Derifra og ut var kampen jevnere, selv om Viking alltid hadde god kontroll på begivenhetene.

Til slutt endte det med en komfortabel 34-22-seier til Viking, som dermed avanserer til tredje runde av NM. Alexander Blonz ble Vikings toppscorer med seks mål, mens Harald Willumsen og Henning Ulsund Hodne scoret begge fem mål hver for Stavanger.