Her fra en tidligere kamp.

Viking tilbake på tapersporet

Etter å ha brutt den elleve kamper lange tapsrekken mot Stord i forrige hjemmekamp, ble Halden for sterke i lørdagens bortekamp. Viking tapte til slutt 34-28.

Halden stoppet serieleder ØIF Arendals ubeseirede rekke ved å vinne sist, og fortsatte med å slå Viking i seriekampen lørdag. Nok en gang var det den første omgangen som ble avgjørende, da Viking lå under 21-13 til pause.

– I dag startet vi jo veldig bra, og ledet 5-2 der i starten. Men det er jo helt klart det siste kvarteret av første omgang, og de første ti minuttene av den andre omgangen der vi taper kampen. Da er vi for dårlige på alt, både i angrep og forsvar, sier Blombäck.

Vant andre omgang igjen

Den andre omgangen startet ikke spesielt lovende, da Viking ikke scoret på de første sju minuttene. Det gjorde at Viking-trener Gunnar Blombäck tok timeout, og det gjorde sakene litt bedre. Men Viking lå de fem-seks-sju målene bak stort sett hele andre omgangen, og var egentlig ikke i nærheten av å få med seg sine første bortepoeng.

Men som så mange ganger før vant laget den andre omgangen, og det er vel stort sett det trener Gunnar Blombäck tar med seg fra kampen.

– Etter at vi finner ut av det midtveis i den andre omgangen der, så begynner vi å plukke de inn igjen. Hadde vi hatt full uttelling i den andre omgangen kunne vi ha kappet inn enda mer, men vi vinner andre omgangen igjen. Det er det positive vi tar med oss, sier svensken.

Reiser på treningsleir i romjulen

Nå er det juleferie for Viking-spillerne, og i januar blir det EM-pause. Men Blombäck lar ikke spillerne sine feire for mye.

– Nå skal vi trene mandagen og tirsdag, før vi tar ferie lille julaften, julaften og 1.dag jul. Så drar vi til Nederland 2.juledag for å delta i en turnering der, og for å komme oss litt vekk. Vi reiser ned med 14 spillere for å bli mer kjent med hverandre, så det passer veldig bra nå, sier Blombäck.

Han har langt fra gitt opp håpet om å berge plassen, og sier at Viking skal gjøre det de kan for å gjøre det enda bedre den siste halvdelen av sesongen.

– Nå har vi jo nesten en måned til neste kamp, og da gjelder det å trene godt og forberede seg til siste halvdelen av sesongen. Vi skal undersøke om vi kan få inn en spiller eller to på markedet, så vi har ikke tenkt til å gi oss før det er umulig, sier svensken.