Viking er tilbake i rød sone hos NFF, og økonomidirektør Henning Johannessen medgir at den økonomiske situasjonen i klubben fortsatt er sterkt utfordrende. Foto: Roy Storvik.

Viking tilbake i rød sone: – Økonomien er svært ufordrende

Da Norges Fotballforbund (NFF) presenterte klubblisenstallene for siste halvår fredag, var det med Viking tilbake i rød sone. Det betyr at klubben må lage en ny handlingsplan for å forbedre økonomien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking tok steget ut av rød sone og inn i gul sone ved forrige presentasjon av klubblisenstallene, men siden den gang har Norges Fotballforbund endret på sitt finansielle oppfølgingssystem. Det førte Viking tilbake igjen i rød sone da lisenstallene for 30.06 2016 ble presentert.

– Det var ikke overraskende for oss at vi havnet i rød sone på den nye målemodellen til NFF. Den nye målemodellen er strengere, og vi hadde hele tiden vært i rød sone hvis den nye modellen også hadde vært i bruk ved forrige kalkulering. Dermed er det mer sånn at den forrige målemodellen var feil enn et Vikings økonomi kunne friskmeldes, sier økonomidirektør Henning Johannessen.

LES OGSÅ: Ni millioner i underskudd for Viking

Må lage ny handlingsplan

Siden NFF har skiftet modell, må også Viking lage ny handlingsplan.

– Forrige gang vi havnet i rød sone lagde vi en handlingsplan etter den daværende modellen. Den handlingsplanen kom vi oss ut av, da vi rykket opp til rød sone. Men med det nye finansielle oppfølgingssystemet må vi lage en ny handlingsplan og sende den inn til forbundet som forhåpentligvis godkjenner den, forteller Johannessen.

Viking er imidlertid ikke det eneste Tippeligalaget som har havnet i rød sone, den skjebnen deler de med Brann. Sandnes Ulf klatrer ut av rød sone og over i gul sone i OBOS-ligaen.

– Økonomien til Viking fortsetter å være sterkt utfordrende. Det at vi nå har havnet i rød sone igjen underbygger bare det vi vet fra før og har visst om de økonomiske utfordringene vi har, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Viking tilbake i gul sone: – På ingen måte friskmeldt