Ian Burchnall kunne endelig juble for seier mot Odd på søndag, og det skal mye til for at han ikke får mer å juble for i onsdagens cupkamp mot Riska. Foto: Andrew Halseid Budd

Viking tar ingen sjanser mot Riska

Viking-trener Ian Burchnall vil vise laget frem på en god måte mot Riska, samtidig som han ikke vil ta for mange sjanser foran kampen

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking reiser ut til Riska for å spille sin førsterundekamp i cupen. Med Odd-kampen friskt i minne, og ny kamp allerede lørdag mot Brann, vil det bli en god del endringer på laget Ian Burchnall stiller med i kveld.

– Vi har en god del spillere som har spilt mange kamper på kort tid nå, og som trenger litt hvile inn mot Brann-kampen. I tillegg har vi også spillere som vil nyte godt av å få minutter mot Riska, så vi kommer til å bytte ut ganske mange til kveldens kamp, sier Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Agenten: – Riktig tidspunkt å dra på

Store utskiftninger

Det betyr blant annet at Amund Wichne vil få sjansen i mål, at Rasmus Martinsen får starte i forsvar, at Tor Andre Skimmeland Aasheim kommer inn på kanten og Patrick Pedersen og Robin Shroot blir å se på topp.

– I disse førsterundekampene mot lokale lag kan du ikke ta øynene av ballen. Jeg vet ikke personlig så mye om Riska, men vi har Kurt Hegre som vet alt det er å vite, så hvis vi gjennomfører jobben vår på en profesjonell og god måte, kan det bli en god dag for en fotballfest, sier han.

Kwesi Appiah vil ikke være med, men trente tirsdag med medisinsk ansvarlig Hallvard Grova.

– Vi vil ikke ta noen sjanser med Kwesi. Selv om det ikke er snakk om noen stor skade, må vi sjekke om han kommer seg gjennom treningen torsdag. Da er det gode sjanser for at han er med til Bergen, sier Burchnall.

LES OGSÅ: – Samuel får elleve på min børs

Madla-kampen viktigst for Sola

Sola møter Vard-Haugesund i sin førsterundekamp. Trener Arturo Cleveland synes det blir bra å matche seg mot bedre motstand.

– Vi går selvsagt for seier, men om det er realistisk mot et lag som er i divisjonen over oss, vet jeg ikke. Sportslig er det bra at vi får måle oss mot et presumptivt bedre lag, og så får klubben tjent litt penger, sier han.

For Sola er kampen mot Madla på søndag viktigere.

– Vi har noen spillere som sliter med småskader, og noen spillere som er på vei tilbake, så det kan hende vi roterer litt med tanke på Madla-kampen på søndag, sier Cleveland.

LES OGSÅ: Frisparkkanon sikret Sola-seier