Viking gjestet Bodø/Glimt, og den finske landslagsspissen Benjamin Källman fikk sin debut.

Bilde 1 av 2

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

Andre omgang:

90. min: Dommeren blåser av, og Viking taper 2-1 i Bodø.

90. min: Glimt klarer å få kontroll på ballen, og bruker god tid på å skape en avslutning. Utsparket fra Austbø går langt for å prøve å skape en sjanse.

90. min: Det er lagt til fire minutter.

89. min: Berntsen sender hele laget frem for å jage utligning når Fridjonsson skal ta innkast. I duellene som oppstår i feltet ender Glimts målvakt, Friedrich, ned med smerter i skulderen.

87. min: Furdal trikser seg inn i 16-meteren hvor Tripic serverer Ibrahimaj. Ibrahimaj klarer ikke å skape noe fra femmetersmerket, og får frispark mot seg.

85. min: Fridjonsson stempler ned en Glimt-spiller og får gult kort.

83. min: Farlig innlegg fra Pereira. Glimt får ballen ut, og situasjonen ender med innkast for Viking.

79. min: Viking jobber hardt for utligning, noe som gir rom når Bodø/Glimt angriper.

73. min: Høiland får en farlig mulighet, men klarer ikke å overliste Friedrich.

71. min: Fredrik Torsteinbø kommer inn for Kristian Thorstvedt. Bodø/Glimt bytter inn rogalendingen Geir Andre Herrem.

69. min: Saltnes får sjansen for vertene, men Austbø får reddet ballen. Ballen går til hjørnespark, som resulterer i utspark fra Austbø.

67. min: Innbytter Johnny Furdal får muligheten på direkten, men sender ballen over mål.

64. min: Lagene spiller frem og tilbake uten å oppnå noe. Viking tar mye mer initiativ enn i første omgang.

58. min: Austbø plukker ned et innlegg og får sin andre smell så langt i andre omgang. Han klarer å komme seg opp igjen og setter i gang spillet.

53. min: Adrian Pereira felles på vei inn i 16-meteren.Ibrahimaj sender frisparket inn i 16-meteren, Høiland legger mottaket til Thorstvedt som prøver seg med et nydelig hælspark. Ballen kommer ikke gjennom.

51. min: MÅÅÅL 2-1 Høiland spiller Tripic fri. Tripic nøler ikke, han setter reduseringen for gjestene. En frisk start på andre omgang for Viking!

49. min: Det er et helt annet Viking-lag som har startet andre omgang! Høiland skaffer frispark ved siden av 16-meteren til Bodø/Glimt. Furdal legger inn, og Tripic skyter ballen mot mål. Glimt får avverget.

46. min: Viking starter andre omgang i 4-4-2. Johnny Furdal og Tommy Høiland kommer inn for Benjamin Källman og Zymer Bytyqi.

Første omgang:

45. min: Etter det tillagte minuttet er første omgang ferdigspilt. Vil Berntsen vekke Viking i pausen?

45. min: Viking-kaptein Zlatko Tripic får gult kort etter å ha slengt en Bodø/Glimt-spiller i bakken etter å ha blitt taklet og holdt i foten.

42. min: Bodø/Glimt har initiativet i kampen. Viking kommer seg tidvis høyt i banen, men får ikke rom til å skape noe.

38. min: Viking får hjørnespark. Etter litt samspill på venstresiden ender det med offside da innlegget kommer.

32. min: Mål 2-0 Håkon Evjen dobler ledelsen for Bodø/Glimt. Layouni er arkitekten bak målet, og spiller Evjen på åpent mål.

30. min: Hjørnesparket ender opp i nytt hjørnespark etter at Tripic header den ut. Det påfølgende hjørnesparket fører ikke til noen målsjanse, og Viking får utspark.

29. min: Farlig frispark fra kanten av 16-meteren fra Bodø/Glimt. Skuddet kommet mot lengste, hvor Austbø slenger seg og slår ballen ut til hjørnespark.

26. min: En farlig situasjon i Vikings 16-meter. Austbø taper en duell i luften, men den storvokste Vking-stopperen Runar Hove får headet ballen unna.

22. min: Bodø/Glimt med nok et farlig angrep, men Viking-kaptein Zlatko Tripic får klarert ballen.

16. min: Rolf Daniel Vikstøl får kampens første gule kort etter en takling rundt midtbanen.

12. min: Fridjonsson kastet nok et langt innkast. Thorstvedt headet ballen mot mål, men den ble enkel å plukke opp for Glimts målvakt Friedrich.

10. min: Zinckernagel kolliderer med Austbø. Austbø blir liggende, men kommer seg opp igjen og kan fortsette kampen.

7. min: Viking sender et langt kast for å forsøke seg på et angrep, men Bodø/Glimt avverger. Dette var nok ikke den starten Viking hadde håpet på.

2. min: Mål 1-0 Bodø/Glimt stormer rett i angrep. Viking-målvakt Iven Austbø gir retur på et skudd fra Layouni. Zinckernagel står klar på returen og sender vertene i ledelsen.

1. min: Källman får sin første ballberøring for Viking da han tar avsparket, kampen er i gang.

Før kampen:

Viking gjester Bodø/Glimt på Aspmyra stadion, og den finske landslagsspissen Benjamin Källman debuterer fra start for de mørkeblå. Källman var spilleklar mot Molde, men Viking-trener Bjarne Berntsen mente at han ikke hadde nok treninger bak seg til å kapre en plass i troppen.

I forsvaret har Berntsen gjort flere omrokkeringer. Viljar Vevatne er flyttet ut til en uvant posisjon som høyreback. Rolf Daniel Vikstøl flyttes inn som midtstopper, noe som gir plass til Adrian Pereira på venstreback. Pereira signerte tidligere i uken en kontrakt som binder han til Viking ut 2022-sesongen.

Johnny Furdal, som ble en publikumsfavoritt under forrige sesong, er vraket fra start til møtet mot Bodø/Glimt. Furdal startet sesongen med et skadeavbrekk, og ga selv vårsesongen terningkast én.

Viking stiller med dette laget fra start (4-3-3): Iven Austbø - Viljar Vevatne, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl, Adrian Nilsen Pereira - Yildren Ibrahimaj, Samuel Fridjonsson, Kristian Thorstvedt - Zymer Bytyqi, Zlatko Tripic, Benjamin Källman.

Bodø/Glimt – Viking 2–1 (2–0)