Viking tapte da Sandnes tok tabelltoppen

Viking ønsket søndag å reise kjerringa etter forrige helgs tap, men det skulle vise seg å bli vanskeligere enn de mørkeblå ønsket seg. Samtidig tok Sandnes håndballherrer over tabelltoppen i divisjonen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking lå foran Sandnes da lagene møttes for fem kamper siden, og etter at Sandnes vant det oppgjøret har de lyseblå vunnet fem strake til og fosset opp på tabelltopp. Samtidig slo Viking tilbake med to seiere, før det ble tap for St. Hallvard forrige helg.

Dermed var det en revansjelysten gjeng som møtte Follo hjemme i Storhallen søndag, der hjemmelaget kom best i gang. I en jevn åpning var det Viking som ledet knepent det første kvarteret, før Follo snudde kampen og tok over initiativet.

LES OGSÅ: Sandnes endte Vikings rekke uten tap

Mini-kollaps av Viking etter pause

Inn mot pausen var det likevel Viking som hadde ledelsen, men to mål det siste minuttet gjorde at lagene gikk likt til pause på stillingen 13-13.

Follo scoret også det første målet i den andre omgangen, og dessverre for hjemmepublikumet holdt Viking bare følge med Follo de første fem minuttene av den andre omgangen. Da var det likt på 16-16, men fra der og inn var Follo hele veien i ledelsen.

Først med ett og to mål, så med tre og fire og ut over i omgangen økte Follo ledelsen til fem mål. Sakte, men sikkert dro bortelaget i fra og Viking klarte aldri å hente igjen det knappe forspranget slik at bortelaget kunne kontrollere inn til seier 32-25.

LES OGSÅ: Blonz toppscorer på rekruttlandslaget

Sandnes på tabelltopp

Vikings toppscorer i hjemmetapet var nok en gang Alexander Blonz, med seks mål. De mørkeblå står nå med ti poeng på de første ni kampene, som gjør at laget ligger midt på tabellen.

Tidligere på dagen spilte Sandnes borte mot Sandefjord, og det tidligere Eliteserielaget ledet med tre mål til pause. Den ledelsen strakte seg til fem mål på det meste, og selv om Sandefjord kom med en liten sluttspurt vant Sandnes til slutt 33-28.

Dermed gikk Sandnes opp på toppen av tabellen, før St. Hallvard spiller sin kamp senere i dag. André Ellertsen scoret ni mål for Sandnes, og ble toppscorer foran Lars Sigve Hamre med sju mål.

LES OGSÅ: Hjemmeseier for både Viking og Sandnes