Gunnar Blombäck har styrket sitt lag med en kroatisk skytter og to strekspillere for å styre unna nedrykk til 2. divisjon. Foto: ROY STORVIK

Viking styrker laget

Etter å ha lett etter en skytter i lang tid har endelig Viking HK fått napp. Kroaten Luca Kovacevic (23) har signert for resten av sesongen. I tillegg har klubben hentet to strekspillere på kortere avtaler.

Følg RA Sporten på Facebook!

Trener Gunnar Blombäck er meget godt fornøyd med å endelig ha fått tak i en erstatter for den langtidsskadde kapteinen Erik Rafoss. Kovacevic kommer fra ØIF Arendal hvor han har slitt med spilletid i det siste.

– Han er 195 cm høy og keivhendt. Dette er en skytter. En spillertype vi har sett etter i flere år egentlig. Han løses fra avtalen med Arendal og spiller for oss ut året, sier Blombäck til RA.

Spilleren var ifølge Viking-treneren god for Arendal i oppkjøringen til sesongen, men har av ulike grunner slitt med å slippe til i etterkant. Arendal er som Viking ikke godt stilt økonomisk. Derfor var det enkelt å slippe spilleren til Viking.

LES OGSÅ: Blombäck får forsterke laget

Lett lenge

Vi har lett i halvannen måned aktivt etter en forsterkning. At vi nå fant en som spiller i Norge er veldig bra i forhold til å få ham raskt klar for spill. Han trente også med oss i romjulen og så bra ut, sier Blombäck.

Også på strekplassen sliter laget. De mistet Marius Ferkingstad etter sesongen og Axel Rytter Norheim har slitt med å bygge seg opp etter en korsbåndskade.

– Nå opererer han kneet på ny og er ute i seks til åtte uker. Derfor har vi blitt enige med to strekspillere som skal bidra i et par kamper for oss, sier Blombäck.

LES OGSÅ: Endelig vant Viking en viktig kamp

Hentet to strekspillere

Spillerne det dreier seg om er Anders Skiaker Myhra (30) og Tobias Gjertsen (28).

– Anders har masse erfaring fra Drammen, Follo og Bækkelaget. Tobias Gjertsen har spilt i Arendal og i Stord. Han har dog ikke spilt mye de siste årene, men var litt med i Sandefjord i fjor. Dette er i utgangspunktet kortsiktige løsninger, sier «Blommen».

Han er klar på at Viking ikke hadde brukt penger på å styrke laget om situasjonen ikke var prekær. Laget står i fare for å rykke ned i 2. divisjon. Det scenarioet er både trener og styre enige om at ikke er ønskelig.

– Nå håper vi å kunne vinne kamper ikke bare hjemme, men også borte. Samtidig løser ikke de nye dette selv. Vi håper at de andre også kan løfte seg. Det er to og en halv måned igjen av sesongen og mange poeng igjen å spille om, slår treneren fast.