Viking skilte tirsdag ut stadion ved dannelsen av Viking Stadion AS under en ekstraordinær generalforsamling i sitt AS. Foto: Roy Storvik

Viking Stadion AS dannet – håper på raske resultater

Opprettelse av datterselskapet Viking Stadion AS ble banket gjennom i dagens ekstraordinære generalforsamling i Vikings AS. Eirik Henningsen håper å se resultater ganske raskt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking har de siste årene slitt med driftsutgifter på rundt 17 millioner kroner årlig på stadion i Jåttåvågen. For å få mer ut av annlegget er nå dette holdingselskapet opprettet som et datterselskap. Da tas mye av arbeidet med å få mer ut av stadion bort fra hendene til administrasjonen og legges over på hender – som forhåpentligvis skal få utnyttet potensialet bedre.

– Ting ble banket rett gjennom og generalforsamlingen gjennomført. Styrets forslag ble enstemmig vedtatt, sier daglig leder Eirik W. Henningsen til RA.

– Hva betyr dette?

– At det er gjort en grundig jobb i forkant. Alle ser at dette er hensiktsmessig.

LES OGSÅ: Viking oppretter datterselskap og selger stadion til seg selv

Må inngå leieavtale

Endringen som ble gjort tirsdag inkluderer også endinger i vedtektene til Viking Fotball AS for å få det til. Hovedoppgaven til det nyopprettede selskapet er å "forvalte og videreutvikle fast eiendom samt det som for øvrig står i forbindelse med dette".

– Når håper dere å se resultater av å skille ut stadion?

– Personlig håper jeg det kan være mulig allerede i første halvår av 2017. Vi etablerer ikke selskapet bare for å gjøre det. Det er en hensikt, sier Henningsen.

Tilrettelegger for stadionemisjon

Han legger til at leieavtalen mellom de to selskapene fortsatt gjenstår. Håpet er at denne underskrives i starten av januar.

– Skal det gjennomføres en emisjon i stadionselskapet må dette på plass. Det er en intensjon på sikt, sier Henningsen.

Skal klubben kunne utvikle og bygge ut sørsiden av stadionskroget trengs blant annet frisk kapital.