Stavanger

Viking slo Sogndal 2-1 etter dramatiske sluttminutter

Viking gjennomførte en tilnærmet perfekt bortekamp i 90 minutter mot Sogndal, som ikke skapte noen verdens ting. Men på overtid reduserte først Sogndal, før laget fikk flere muligheter til å utligne. Likevel ble Samuel Adegbenro en fortjent matchvinner for Viking.

2.omgang:

90.min: Der er det slutt. Dommeren blåser av kampen, og Viking vinner fullt fortjent i Sogndal. De mørkeblå spilte en tilnærmet perfekt bortekamp i de første 90 minuttene, før det ble voldsomt spennende på overtid. Björn Daniel Sverrisson og Samuel Adegbenro scoret målene for Viking med gode langskudd, før Mahatma Otoo reduserte på overtid. Like etter fikk angriperen en sjanse til å stjele med seg ett poeng, men Austbø fikk en touch på ballen.

90.min: Ny kjempemulighet for Sogndal. Hjemmelaget vinner en duell i boksen etter et innlegg, og ballen detter ned i beina til Ramsland. Vinkelen blir veldig spiss for Ramsland, og skuddet går i nettveggen til side for Austbø.

90.min: To minutter på overtid kommer Usman Sale inn for Samuel Adegbenro.

90.min: Det er lagt til tre minutter, og Otoo kommer til nok en stor sjanse. Otoo blir stusset igjennom, og kommer seg foran Kronberg som er ustø i forsvar. Austbø er imidlertid godt ute og hindrer at Sogndal får utlignet.

90.min: 1-2. Sogndal reduserer i det vi går inn i overtiden. Raitala kommer seg ned til dødlinjen og legger inn, og der får Otoo ganske uhindret dempe ballen. Innbytteren får til et skudd som sniker seg ned i hjørnet, og vi har ny spenning i kampen.

89.min: Sogndal med sitt sjuende hjørnespark for kampen, men heller ikke denne gang var det spesielt mye schwung over corneren. Ruben Holsæter fikk også gult kort for å hindret en Viking-kontring.

87.min: Opseth skyter et frispark laangt over mål.

84.min: Opseth legger inn fra kanten av 16-meteren på et frispark, og Otoo kommer på ballen. Men Sogndal-spissen treffer veldig tynt, og den går langt utenfor.

80.min: 2-0 Viking. Adegbenro med nok et langskudd, nede i hjørnet for keeper. Karol Mets får sin andre målgivende for dagen, da Adegbenro tar i mot hans oppspill fra midtbanen inn i banen og fyrer løs. Skuddet er godt, og sniker seg ned i det lengste hjørnet for Dyngeland.

75.min: Ligadebutant Skimmeland Aasheim er ferdigspilt, og blir byttet ut med Julian Ryerson. En god debut fra kantspilleren.

74.min: Sogndal skaper sin første sjanse omtrent i andre omgang Kristian Opseth får lagt inn, men Ramsland sender ballen utenfor.

70.min: «Abdi» kommer inn på banen igjen, og løper seg i gang. Ole Aamund Sveen får samtidig gult kort for å ha klippet ned Skimmeland Aasheim på vei fremover.

68.min: Abdisalam Ibrahim ligger nede etter en duell, og blir hjulpet ut på sidelinjen.

67.min: Mathatma Otoo kommer inn på topp for Sogndal, og Rune Bolseth går ut.

66.min: Viking kontrer etter en Sogndal-corner. Adegbenro holder ballen oppe, og spiller gjennom Patrick Pedersen. Dansken er litt for sent ute for å runde keeper, som kommer godt ut og forstyrrer dansken nok til at hans touch går ut over sidelinjen.

63.min: Patrick Pedersen inn for en Mathias Bringaker som har jobbet hardt alene på topp.

62.min: Samuel Adegbenro får gult kort for filming, noe som ser veldig feil ut. Merkelig avgjørelse av dommer Eskås fra Bækkelaget der.

60.min: Det har roet seg ganske kraftig ned på Fosshaugane nå. Sogndal har hatt noen cornere, som har vært helt ufarlige. Ellers er det ikke mye spill inne i noen av boksene, da mesteparten av spillet foregår på midten.

51.min: Kristian Opseth skyter et farlig frispark fra 18-20 meter ufarlig godt over.

50.min: Mathias Bringaker med et alle tiders c-moment. Kronberg svinger ballen inn fra siden, og Bringaker prøver seg på en slags brassespark, men det går et godt stykke utenfor. Skal imidlertid ha for forsøket, Bringaker.

47.min: Vegard Moberg har blitt byttet ut med Kristian Opseth for Sogndal i pausen.

46.min: Kampen er i gang igjen, og det er Viking som tar avspark i den andre omgangen. Like etter avspark får Mathias Bringaker en stor mulighet, etter at Skimmeland Aasheim holder ballen inne nede ved siden og får lagt inn. Bringaker får plutselig ballen midt foran mål, avslutter på direkten, men treffer keeper Dyngeland.

1.omgang:

45.min: Da var det blåst for pause. Sogndal startet kampen best, men Viking tok over ut over i omgangen. Debutant Tor Andre Skimmeland Aasheim leverte flere farlige innlegg den første halvtimen, men det var islandske Björn Daniel Sverrisson som skulle skape Vikings første mål ut av ingenting. Sverrisson fikk ballen på rundt 30 meter, og da Sogndal-spillere var slappe i presset skjøt islendingen likegodt fra langt hold. Det skuddet suste rett i nettmaskene, like oppunder tverrliggeren. En veldig godt gjennomført bortekamp av Viking så langt, som nesten ikke har sluppet Sogndal til i det hele tatt.

– Det var godt å score et mål, men jeg tror den var innom en Sogndal-spiller på veien og at den derfor fikk den duppen. Vi spiller greit, men må bli litt bedre på den siste tredjedelen, sa målscorer Sverrisson til TV2 i pausen.

45.min: Det er lagt til minimum ett minutt i denne kampen fra Fosshaugane Campus, og Viking har levert en meget god forestilling i denne første omgangen.

39.min: 1-0 til Viking. Fantastisk langskudd av Sverrisson. Skyter fra 30 meter, og den dupper inn under tverrligger etter en god dupp og en god del flakking.

36.min: Sogndal kommer på en kontring, men Andrè Danielsen gjør en fantastisk takling og vinner ballen tilbake. Deretter slår han en lang ball i bakrom på Adegbenro, men keeper Dyngeland kommer først på ballen. Herlig takling av Danielsen der.

33.min: God redning igjen av Dyngeland. Bringaker tar ballen mot Sogndal-forsvaret og legger den over til Skimmeland Aasheim på motsatt kant. Han legger den inn til Adegebenro, som prøver å sette den i lengste hjørnet for keeper, men Dyngeland redder mesterlig ut til corner. Den blir det ikke noe av.

29.min: Nok en gang kommer Viking til innlegg, denne gang er det Kronberg som svinger den inn fra litt bak i banen. Ibrahim er frempå med en heading, men klarer ikke å styre den nok tilbake i hjørnet der den kom fra og den er ganske enkel å plukke ned for Dyngeland i Sogndal-buret.

23.min: Ibrahim vinner ballen høyt oppe i banen, men brenner av omtrent i det han får ballen. Dermed flyr den høyt over, fra 18-20 meters hold.

19.min: Nytt farlig innlegg fra Skimmeland Aasheim, men Ibrahim treffer ballen for tynt og får ikke forandret retningen nok. Dermed seiler ballen langt utenfor.

15.min: Stor mulighet for Viking. Et glimrende innlegg fra Skimmeland Aasheim treffer Adegbenro midt inne i feltet. Han knuser Utvik i Sogndal-forsvaret og får sendt avgårde en god heading, som tvinger Sogndal-keeper Dyngeland ut i en god redning. Den påfølgende corneren ender opp i ingenting.

8.min: Sogndal kombinerer fint på kanten, og Teniste kommer til innlegg. Det treffer Birkelund, som står mutters alene foran mål, men Sogndal-spilleren kommer ikke nok over ballen og header den over målet fra kloss hold. Stor mulighet der for hjemmelaget.

5.min: Innlegget fra Sverrisson går over Bringaker, men blir klarert ut til corner. Den blir slått langt på bakerste stolpe, og ender opp med innkast nesten ved motsatt cornerflagg. Fører til blokkert innlegg og kontring for Sogndal, som ikke blir noe av.

3.min: Gode kombinasjoner av Sogndal, men Henrik Furebotn blir litt for treg i avtrekkeren. Dermed blir det corner, som blir slått på bakerste stolpe, før Viking til slutt får beinet den unna.

2.min: Debutant Skimmeland Aasheim med en fin forsering, men innlegget blir beinet ut til corner. Den går rett gjennom feltet, og ut til Abdisalam Ibrahim. Men «Abdi» skyter ballen høyt over.

1.min: Kampen er i gang fra Fosshaugane Campus, der Tippeligaens formlag møter ligaens beste bortelag i Viking.

Før kamp:

Under 48 timer etter kampen mot Arsenal er det Tippeligaens formlag som står for tur. Sogndal har ikke tapt på elleve kamper, og er vanskelige å slå på hjemmebane. Det skal Tor Andre Skimmeland Aasheim og Viking prøve å gjøre noe med, da unggutten får sin første ligakamp fra start borte mot sogndølingene.

Ellers går Claes Kronberg ned på høyrebacken, mens André Danielsen kjøres opp i midtbanetrioen. Det er på grunn av at Joackim Jørgensen fortsatt er ute, noe som betyr at Michael Haukås fortsetter å vikariere som midtstopper.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Haukås, Kristoffer Haugen – Björn Daniel Sverrisson, Abdisalam Ibrahim, Andre Danielsen – Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker, Tor Andre Skimmeland Aasheim.

Benken: Pål Vestly Heigre, Patrick Pedersen, Zymer Bytyqi, Julian Ryerson, Usman Sale.