Tromsøs Gjermund Åsen i duell med Vikings Steffen Ernemann i kampen TIL-Viking på Alfheim stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Viking rykket ned for første gang siden 1986

Viking tapte 3-0 på Alfheim mot Tromsø søndag. Dermed er all teori ute og laget rykker ned til Obos-ligaen for første gang siden 1986. Hvordan det gikk til kan du se under.

Følg RA Sporten på Facebook!

Laget har også utvilsomt mye å revansjere etter det særdeles pinlige 7-1-tapet hjemme mot VIF forrige uke.

Da ga Viking opp etter et par raske mål mot og kampen utviklet seg til å bli det pinligste og største tapet på eget gress på øverste nivå.

Jeg har hatt bedre uker. Dette har vært en med mye refleksjon. Så har vi vært ivrige for å rette ting opp på feltet. Dette handler i det minste om å berge litt stolthet for oss, sa Ian Burchnall til Eurosport før kampen.

LES OGSÅ: Viking-aksjonærene gode for milliarder

Før oppgjøret mot TIL ligger Viking ti poeng bak Tromsø på kvalifiseringsplassen. Det er fire kamper igjen. Poengdeling vil gi status quo og direkte nedrykk ettersom det er tre kamper igjen.

Seier vil gi en avstand på sju poeng opp med tre igjen.

Når en også tar med at AaFK ligger foran Viking med 26 poeng er det lett å skjønne at selv med en seier er sjansene ekstremt små.

LES OGSÅ: Viking-legendene snakker ut om krisen

Norsk Regnesentral kom før denne runden fram til at Viking sjansen for at Viking rykker ned nå er 99,9 prosent.

Viking mangler blant annet kaptein Andre Danielsen med karantene.

Ian Burchnall har valgt følgende lag (4-4-1-1): Amund Wichne - Julian Ryerson, Rasmus Martinsen, Sime Gregov, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Ross Jenkins, Steffen Ernemann, Fredrik Torsteinbø - George Green - Tommy Høiland.