Viking-rekruttene seiret i utrolig ellevemålsfest

Smått utrolige åtte mål ble det scoret bare i første omgang av Vikings oppgjør mot Vindbjart lørdag, og avgjørelsen falt ikke før på overtid av andre omgang.

Viking-rekruttene satte lørdag kursen sørover for å møte Vindbjart i Vennesla, og de 167 fremmøtte på Moseidmoen kunstgress fikk virkelig betalt for oppmøtet.

Allerede etter fem minutter tok hjemmelaget ledelsen, da Markus Nyhus satte inn dagens første mål. Fem minutter senere utlignet Harald Nilsen Tangen for Viking, før Robert Våge Skårdal og Børge Engesland la på til 2-1 og 3-1 for hjemmelaget før det var spilt 15 minutter i Vennesla.

Seks mål på 19 minutter

Viking-rekruttene, forsterket av blant andre Erik Arnebrott, Lasse Berg Johnsen, Jostein Ekeland og Even Østensen, lot seg imidlertid ikke knekke så lett og snudde kampen med tre kjappe scoringer. Først reduserte Nils Vallotto, før Even Østensen utlignet til 3-3 etter 19 minutters spill.

Lasse Berg Johnsen ga Viking ledelsen for første gang etter 36 minutter på straffespark, og som ikke det var nok satte Even Østensen inn omgangens åttende mål da han økte til 5-3 for Viking. Også det på straffespark, minutter før pause.

Kampen var imidlertid langt fra over av den grunn, og i løpet av 20 minutter i den andre omgangen scoret Berektab Gerezgi to ganger slik at det igjen var likt på stillingen 5-5 med et kvarter igjen. I det vi gikk inn i overtiden og det så ut til å bli poengdeling etter fem mål hver, fikk Jacob Jørgensen æren av å avgjøre kampen med mål nummer elleve.

Viking vant tilslutt 6-5 borte mot Vindbjart, og fulgte med det opp Brodds sterke borteseier mot Madla. De mørkeblå har nå 11 poeng på de første fem kampene, og ligger poenget bak serieleder Brodd på andreplass.

---

• Norsk Tipping-ligaen avd. 3 – runde 5
  • Vindbjart – Viking 2 5-6 (3-5)
  • Moseidmoen kunstgress, 167 tilskuere
  • Mål: 1-0 Markus Nyhus (5.), 1-1 Harald Nilsen Tangen (10.), 2-1 Robert Våge Skårdal (12.), 3-1 Børge Engesland (14.), 3-2 Nils Vallotto (17.), 3-3 Even Østensen (19.), 3-4 Lasse Berg Johnsen (36.), 3-5 Even Østensen (43.), 4-5 Bereketab Gerezgi (54.), 5-5 Bereketab Gerezgi (75.), 5-6 Jacob Jørgensen (90.)
  • Viking (4-3-3): Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott – Nils Vallotto, Henrik Heggheim, Sebastian Sørlie Henriksen, Daniel Pollen (Jacob Jørgensen fra 72.) – Lasse Berg Johnsen, Sander Amble Haugen, Kristian Knarvik (Maxmillian Taraldset Hæstad fra 80.) – Harald Nilsen Tangen (Ivar Øidvin fra 41.) Jostein Ekeland, Even Østensen (Adrian Amundsen Bergersen fra 90.)
  • Gule kort: Christoffer Braastrup Andersen, Vindbjart. Daniel Pollen, Nils Vallotto, Viking 2
  • Dommer: Zyad Tarik Qashua (Giv Akt, IL)