Viking-rekruttene med niende strake uten tap

Anført av en opplagt Zymer Bytyqi slo Viking 2 Vardeneset i mandagens 3. divisjonskamp på SR-Bank Arena.

Zymer Bytyqi har slitt med en skade i hælen i en god stund nå, og har ikke spilt siden braktapet for Nest-Sotra 16. juni. Mandag kveld fullførte han 60 minutter for reservelaget, og kom godt fra det.
Kantspilleren satte tonen for kampen da han før det var spilt 30 sekunder ga Viking ledelsen uten at Vardeneset hadde vært borti ballen. Bytyqi dro seg innover fra sin kantposisjon og curlet ballen i motsatt kryss.

Målshow inn mot pause

Han ga seg imidlertid ikke der, og gjorde et strålende forarbeid til Liban Abdis 2-1-mål på tampen av den første omgangen. I mellom de to scoringene hadde Vardenesets Kristian Håvarstein utlignet med et godt langskudd helt nede i hjørnet.
Som om Abdis 2-1 mål tre minutter før pause ikke var ille nok, scoret Viking ytterligere en gang før pausen. Midtstopper Jens Husebø chippet gjennom Thomas Klemetsen Jakobsen, som rundet keeper og satte inn 3-1.
På overtid av omgang fikk Joakim Berg Holter og Vardeneset inn en heldig redusering, da en kjempetabbe i Viking-forsvaret forærte VBK en vei tilbake i kampen da Berg Holter kunne sette inn 3-2 med omgangens siste spark på ballen.

Vardeneset kunne utlignet

Starten på den andre omgangen ble ikke fullt så hektisk, da Viking hadde god kontroll på begivenhetene det første kvarteret. Da gikk Zymer Bytyqi ut, og den siste halvtimen åpnet kampen seg opp igjen.
Vardeneset hadde en god mulighet til å utligne med litt over 20 minutter igjen å spille, men Erik Arnebrott vartet opp med en strålende redning og fikk tommel opp fra keepertrener Kurt Hegre som satt på tribunen og så på.
I det påfølgende angrepet fikk Lasse Egeland drømmetreff fra om lag 20 meter, og sendte en markkryper ned i hjørnet. I stedet for 3-3 minuttet før, sto det nå 4-2 og bedre ble det ikke da målscorer Håvarstein pådro seg sitt andre gule kort for gjestene.

Viking kontrollerte inn seieren

De siste 20 minuttene ble det som ventet enveiskjøring for Viking-rekruttene, som hadde skuddmuligheter i hopetall. Adrian Pereira hadde et skudd i tverrliggeren ti minutter før slutt, før samme mann fastsatte sluttresultatet til 5-2 minutter før slutt.
Med dagens seier tok Viking 2 sin sjuende strake seier, og har nå ikke tapt på ni kamper siden starten av mai. Det førte også laget opp på andreplass på tabellen med 29 poeng på de første 13 kampene. Vardeneset på sin side ligger på sjetteplass med 20 poeng.
Du kan se hele tabellen og de andre resultatene i helgens runde i Norsk Tipping-ligaens avd. 4 her.