Bjarte Lunde Aarsheim og Ian Burchnall vil først og framst konsentrere seg seg om å få på plass en ny stopper når de er på plass på jobb tirsdag. Quint Jansen skal vise seg fram. Samtidig håper klubben å lande flere alternativer som kan vise seg fram snarlig. Foto: ESPEN IVERSEN

Viking prioriterer jakten på ny midtstopper

Å få på plass en ny stopper er det som står aller høyest på prioriteringslisten til Bård Wiggen og Ian Burchnall i inngangen av 2017. Nå jobbes det med flere alternativer.

Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå går inn i det nye året med kun to fullverdige alternativer i posisjonen i Karol Mets og Rasmus Martinsen.

Selv om Michael Haukås i fjor viste at han kan fylle rollen er det her situasjonen er mest prekær.

– Vi et at vi har lite penger som må brukes smart. Og vi vet også at vi må ha inn en stopper, sier leder for sport og utvikling Bård Wiggen til RA.

Han peker på at dette er viktigere å få på plass ganske kjapt enn hva det er å lande spissnavn som Robin Shroot og Tommy Høiland.

– En ny stopper er en klar førsteprioritering i 2017, sier også Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Slik var Vikingåret fra A-Å

Flere navn

Wiggen var tilbake på jobb mandag. Tirsdag er trenerne på plass. I løpet av helgen kommer spillerne og kommende mandag har klubben sin første økt.

Med fra starten av i 2017 er den nederlandske stopperen Quint Jansen. Spilleren som har imponert for Finsnes i 2. divisjon skal vise seg fram og gi Viking muligheten til å vurdere om han kan være en løsning.

– Vi skal ha Jansen inn på prøve og så skal vi prøve å lande et par andre alternativer tirsdag når trenerne er tilbake, opplyser Wiggen.

Selv om det er høyt prioritert skal ikke Viking forhaste seg. Navn, utover Jansen, vil han foreløpig ikke ut med.

Tidligere har Jærbladet skrevet at Viking lukter på Bryne-stopper Marius Lode. Han har fortsatt ikke funnet noen nye klubb etter at det ble kjent at han vil vekk fra Bryne, men trener Ian Burchnall ser ikke for seg en overgang.

– Jeg tror ikke han er spilleren vi ser etter nå, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Dette ønsker de for sine kluber i 2017

God dialog med Mets

Samtidig som Viking skal forsterke på stopperplass er også situasjonen til Karol Mets åpen.

Landslagsmannens avtale med Viking går ut etter sesongen og Viking må sannsynligvis selge ganske snart om de vil ha noe igjen for investeringen.

Wiggen håper dog på et helt annet utfall. Han er klar på at de jobber med å forlenge avtalen.

– Jeg vil helst ikke tenke på et scenario hvor vi må selge Mets. Nå jobber vi med å forlenge avtalen og har en positiv dialog. Jeg ser ikke på det som usannsynlig at vi klarer det.

Likevel er det hevet over enhver tvil at Viking helst må selge i januarvinduet. Klubben fylte ikke «salgskvoten» i 2016 og i 2017-budsjettet vil det også ligge krav om salg inne. I fjor var summen på ti millioner.

Selv om vinduet nå er åpent har det ikke skjedd noe enda.

– Vi har ikke fått bud eller henvendelse på noen av spillerne foreløpig, sier Wiggen.

– Men vinduet er åpent – må jobbe aktivt mot å selge? Eller har inntektsbildet endret?

– Jeg har ikke helt oversikt over inntektsbildet, men vi skal helst selge med jevne mellomrom. Samtidig er det ikke så enkelt. Vi må ha noen å selge. Så må det vurderes opp mot hvordan laget blir seende ut. Vi har ikke jobbet aktivt med å selge spillere foreløpig, men markedet begynner nok å røre på seg nå. Jeg tror det er naturlig at det vil komme noen henvendelser, sier Wiggen.