Viking overbeviste, Sandnes Ulf tapte terreng

Viking bød på ny hjemmefest og slo Notodden 3-1 søndag hjemme. Seieren kunne vært langt større, men Fredrik Torsteinbøs to mål ble tungen på vektskålen. Sandnes Ulf spilte på sin side 2-2 på bortebane i toppkampen mot Sogndal på Fosshaugane, men tapte terreng mot lagene på direkte opprykk. Hvordan kampene var kan du se i denne saken.

Viking kom klart best i gang mot Notodden og eide ballen nærmest totalt i første del av kampen.

Laget produserte fire gode sjanser før den første omgangen var halvspilt.

Den første gode sjansen kom ved Ryerson allerede etter sju minutter. Bytyqi fikk så satt keeper på prøve for første gang med et skudd etter ni minutter.

Etter 18 minutter tråklet Bytyqi seg gjennom, men avslutningen gikk i nettveggen i korthjørnet.

Etter 22 minutter slo Kronberg et strøkent innlegg til en innledningsvis frisk Torsteinb som avsluttet like utenfor med bredsiden.

Viking gikk opp i ledelsen etter 29 minutter. Tripic ble satt fri og satt fart rett mot mål. Han avsluttet via stangen og i mål.

Notodden svarte på direkten

Notodden svarte så på direkten. Etter halvtimen klarte Erlend Hustad å rive seg forbi en vaklende Viljar Vevatne. Alene med Austbø gjorde han ingen feil. Målet kom fullstendig mot kampens gang og var Notoddens første gode sjanse.

Bortelaget fikk sin andre store sjanse med en avslutning like over etter innlegg da 41 minutter var spilt. Viking dabbet litt mer av i presset sitt etter utligningen.

Likevel fikk de uttellingen før pause. Da det var spilt 43 minutter fikk Kronberg ballen på kanten og dunket inn et knallhardt innlegg. Torsteinbø møtte med hodet i feltet og dunket en knallhard heading i mål til 2-1. Det ble også pauseresultatet.

Etter hvilen startet det hele ganske rolig, før Viking tok mer over etter 5-6 minutter.

Da det var spilt 56 minutter fikk Zlatko Tripic dratt seg fri på 16 meter og skudd. Kanonen hans traff stangen oppe ved krysset og spratt ut.

Notodden var dog med på overganger og Erlend Hustad dro seg nok en gang forbi Viljar Vevatne etter 60 minutter. Skuddet gikk denne gangen like utenfor.

Torsteinbø med sitt andre

Da det var spilt 63 minutter misset Tommy Høiland en vanvittig sjanse på volley. Samme mann fikk like etterpå gult kort for filming.

Zlatko Tripic var nære å fikse en ny scoring da han dro seg inn og skjøt i lengste hjørnet etter 70 minutter. Johansson reddet, men var nære å gi en meget farlig retur.

Etter 75 minutter burde Viking utvilsomt gått til 3-1 da laget kom tre mot to gjennom. Dessverre rotet Fredrik Torsteinbø det til med en svak pasning.

To minutter senere fikk Torsteinbø dog revansjert seg. Han fikk ballen på litt skrått hold og prikket iskald lengste hjørne til 3-1.

Etter dette la Viking seg noe lavere, gjorde tre raske bytter, og var mer opptatt av å holde ballen i laget enn å "gunne" på framover i banen.

Seieren var til slitt fullt fortjent og kunne vært langt større.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Obos-ligaen
Viking-Notodden 3-1 (2-1)
SR-Bank Arena, 6824 tilskuere
Mål: 1-0 Zlatko Tripic (29), 1-1 Erlend Hustad (30), 2-1 Fredrik Torsteinbø (43), 3-1 Fredrik Torsteinbl (77).
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 - Rasmus Martinsen 6, Tord Salte 6, Viljar Vevatne 5, Claes Kronberg 6 - Kristian Thorstvedt 6 (Steffen Ernemann i 12 min.), Julian Ryerson 6, Fredrik Torsteinbø 8 - Zymer Bytyqi 5 (Stian Michaelsen i 12 min.), Tommy Høiland 5, Zlatko Tripic 8 (Usman Sale i 6 min.).
Notodden (4-3-3): Nils Jonathan Johansson - Even Parkstad Johansen (Filipe Ferreira i 14 min.), Martin Strange, Michael Ledger, Jonathan Asp - Henrik Gustavsen, Martin Soleim Holmen, Akinbola Akinyemi - Eirik Midtgarden, Andre Bakke (Andreas Hoven i 68 min.), Erlend Hustad.
Gule kort: Tommy Høiland, Viking. Akinbola Akinyemi, Notodden.
Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Sandnes Ulf delte poengene i toppduell

Samtidig som kampen i Jåttåvågen spilte Sandnes Ulf toppduell mot Sogndal borte. Begge lagene var uten tap i årets sesong og endte til slutt med å opprettholde den statistikken etter 2-2.

Sogndal var det beste laget innledningsvis, men Origi var igjen solid for Sandnes Ulf.

Så slo Sandnes Ulf til etter 36 minutter da Kachi ekspederte et innlegg fra Edvardsen i nettet. Det var de lyseblås første skikkelige mulighet.

Etter pause slo så Sogndal direkte tilbake. Først satte Eirik Schulze inn 1-1 etter 51 minutter. Så gikk hjemmelaget opp til 2-1 ved Joachim Soltvedt etter 54 minutter.

Sandnes Ulf lot seg likevel ikke knekke og Kristian Brix satte inn 2-2 etter 55 minutter.

Det ble det siste som skjedde av nettsus på Fosshaugane.

Sogndal – Sandnes Ulf 2-2 (0-1)
1784 tilskuere
Mål: 0-1 Kachi (36), 1-1 Eirik Schulze (51), 2-1 Joachim Soltvedt (53), 2-2 Kristian Brix (55).
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.
Gult kort: Kachi, Remi Johansen, Shola Akinyemi, Sandnes Ulf.

Ulf  (4-3-2-1): Arnold Origi - Ari Mohr Jonsson, Akinsola Akinyemi, Tapio Heikkilä, Daniel Edvardsen - Axel Kryger, Remi Johansen, Kristian Brix - Niels Vorthoren, Onyekachi Hope Ugwuadu - Kent Håvard Eriksen.