Styreleder Stig H. Christiansen. Foto: Roy Storvik

Viking oppretter eget spillerselskap

På dagens aksjonærmøte i Viking ble det blant annet bestemt at Viking oppretter eget spillerselskap, der investorer kan gi Viking penger til å investere i nye spillere. På vei ut fra møtet ble de første bidragene gitt.

Følg RA Sporten på Facebook!

På dagens aksjonærmøte i Viking la styreleder Stig Christiansen frem planene for hvordan de skal få Viking økonomisk og sportslig bærekraftige i løpet av sesongen. Blant grepene Viking nå tar er å opprette et eget spillerselskap, som skal hjelpe Viking med spillerlogistikken.

– Helt konkret vil vi opprette et eget spillerselskap, der investorer gjennom sine egne selskap kan investere og gi Viking penger. Det kan da Viking bruke til å kjøpe spillere og hjelpe til med likviditeten, før aksjonærene på slutten av året vil få en avkastning på investeringene sine, forteller Christiansen.

– Vil gi sport den støtten de kan

Et eget spillerselskap, a la noe det samme som Brann har i Hardball, har vært luftet tidligere.

– Vi gir ikke fra oss kontrollen på spillerne eller noe som har med det sportslige å gjøre, men vil få et press på oss å investere fornuftig slik at aksjonærene får igjen avkastningen på sin investering. Det er egentlig en enkel modell, men vil hjelpe med likviditeten, profesjonalisere spillerlogistikken og sørge for at vi slipper å selge spillere på feil tidspunkt, forteller han.

Han legger ikke skjul på at det fortsatt økonomisk er trange tider i Viking, og at det spillerselskapet ikke løser situasjonen.

– Vi jobber fortsatt med kortsiktige og langsiktige løsninger for å gjøre Viking bærekraftige både økonomisk og sportslig bærekraftig. Situasjonen er fortsatt sånn at vi må selge til sommeren, men nå kan vi kanskje få en mulighet til å forsterke stallen. Sport har vært klare på at de ønsker en midtstopper og en spiss, og selv om vi har diskutert rammer kan vi ikke garantere noe. Men vi vil gjøre alt vi kan for å gi sport den støtten vi kan, sier han.

Har rustet seg for nedrykk

Diskusjonene om et mulig salg av stadion pågår fortsatt, og det er ikke noe nytt på den fronten uten at de jobber med å finne en løsning som passer for alle parter.

– Vi har en god dialog med banken, aksjonærene, kommunen, sponsorene og tror det skal være mulig å forskuttere midler til sport i løpet av sommeren. Vi må for all del unngå en ny kjøpefest, og det er vi alle enige om. Det var et energisk, positivt og støttende møte med aksjonærene der vi gikk gjennom det vi så for oss på kort og lang sikt i tillegg til at Bård Wiggen la fram planene for sport, sier han.

Målet for sesongen er å berge plassen. Det er ikke satt noe tabellmål, men å unngå nedrykk er det viktigste for klubben.

– Mange sier at det kan være lurt for Viking å rykke ned for å satse sportslig på unge spillere også rykke opp igjen. Det kan vi aldri ha som mål, da jeg verken tror det er sportslig eller økonomisk gunstig å rykke ned. Det er selvsagt vanskelig å estimere hva et nedrykk vil føre med seg, men vi har hentet inn tall fra andre som har rykket ned med tanke på tv-avtaler, sponsorer og prispenger, så vi har rustet oss for det verste tenkelige scenarioet, forteller Christiansen.