Viking møter Stabæk i cupfinalen

Etter tidvis å ha herjet med Vålerenga i semifinalen på lørdag, er det Stabæk som blir Vikings motstander i G16-cupfinalen i november.

Viking vant den aller første cupfinalen i G16-klassen som ble arrangert tilbake i 2009, og etter helgens triumf over Vålerenga er Viking klare for sin andre cupfinale. Viking avgjorde i praksis sin semifinale i løpet av fem minutter i rundt halvtimen spilt mot Vålerenga lørdag.

Først ga Keven Gebretnsae Viking ledelsen 1-0 etter 29 minutter, før Jens Torgersen Jonassen to minutter senere la på til 2-0. Da Ivar Øidvin økte til 3-0 etter 33 minutters spill var kampen i realiten over. Ti minutter ut i andre omgang scoret Gebretnsae sitt andre mål for dagen, før Vålerenga fikk sitt trøstemål slik at Viking til slutt vant 4-1.

Finale i november

På veien til finalen har Viking slått Staal Jørpeland 4-0, Bogafjell 4-1 og Bryne 4-0 i kvalifiseringen. I de ordinære rundene har de slått Randesund 6-0, Start 4-3 og Vålerenga 4-1.

I finalen, som spilles helgen 18/19. november møter de mørkeblå et annet lag i blått, nemlig Stabæk. Bæringene er også i sin andre finalen, men Stabæk har aldri vunnet turneringen tidligere. De slo Aalesund etter ekstraomganger søndag kveld.