Viking med klart tap for Lokomotiv

Viking fikk det som ventet tøft mot de regjerende russiske mesterne Lokomotiv Moskva. Russerne gjorde stort sett som de ville i første omgang, men de mørkeblå kom bedre med i andre omgang. Likevel et klart tap.

Bilde 1 av 5

Der var kampen over, og Viking taper 5-1.

Sebastian Sørlie Henriksen kommer inn til sin A-lagsdebut her med to minutter igjen av ordinær tid. Erstatter Runar Hove.

Khvicha Kvaratshkelia er navnet på Lokomotivs femte målscorer. 84 minutter spilt nå

Bytyqi fosser inn i Lokomotivs 16-meter, men skuddet går i stolpen på baksiden av målet.

Zhemelatedinov med et farlig frispark fra 17-18 meters hold. Godt slått over muren, men Arnebrott er med på notene og slår den ut til corner. Redder også den påfølgende headingen som kommer inn fra corneren. Ti minutter igjen av kampen nå.

MÅÅÅL. 5-1. Lysov kommer på ett av sine mange raid nedover kanten. Vikstøl presser han lenger ut, og det ser ut til at sjansen skal ebbe ut. Men Lysovs innlegg er glimrende og finner foten til nummer 21 som styrer ballen i mål. På lagoppstillingen er det imidlertid ingen med draktnummer 21, og med kyrrllisk navn på drakten er det vrient å si hvem målscoreren er. 77 minutter spilt.

74 minutter spilt når Lokomotiv prøver å gjengjelde tjenesten fra første omgang. Høiland får ballen, og prøver å første omgang å spille ballen på tvers. Ballen blir avskjært, men Høiland får den tilbake. Fra meget skrå vinkel skyter spissen et godt stykke utenfor.

67 minutter spilt og Viking får en kjempemulighet. Bytyqi legger inn fra kanten, og Thorstvedt løper seg fri i midten. Ballen er noen centimetere for høy, og går over luggen til Thorstvedt som bare kunne styrt den inn i buret.

60 minutter spilt, og Viking gjør fire bytter. Thorstvedt, Tripic, Bytyqi og Vikstøl kommer inn, mens Axel Andreson, Usman Sale, Fredrik Torsteinbø og Lasse Berg Johnsen har gått av.

MÅÅÅL. 4-1. Dommer Espen Eskås dømmer straffe etter at ballen går i hendene på Andre Danielsen. Veteranen protesterer hardnakket, men dommer vil ikke høre på det øret. Anton Mirachuk setter ballen ned til venstre, og akkurat langt nok ut til at Arnebrott ikke får reddet. Er på skuddet, men bare så vidt. 55 minutter spilt.

Strålende spilt av Viking, som kombinerer seg gjennom Lokomotivs forsvar. Sale setter opp en vegg med Torsteinbø, men treffer ikke rent og ballen spretter ut til corner via et russisk bein. Den corneren ender til slutt opp hos keeper.

Drar oss opp mot fem minutter av den andre omgangen nå, og så langt er det mye mer jevnspilt enn det var i den første. Viking har faktisk ballen en del.

Viking har startet langt friskere i den andre omgangen, og har sågar fått til en avslutning på mål. Keeper måtte kaste seg, men headingen var enkel å fange.

Lokomotiv tar avspark, og vi er i gang igjen.

1. omgang:

Der blåser dommer Espen Eskås til pause, og Lokomotiv går veldig fortjent med ledelsen til pause. Russerne har hatt stålkontroll denne omgangen, og gjort stort sett som de har ønsket. Pereiras mål et stort lystpunkt for de mørkeblå.

MÅÅÅÅL. 3-1. Samuel Fridjonsson har ikke orientert seg, og spiller en pasning tilbake til Arnebrott. Der står Lokomotivs Eder og setter inn sitt andre mål for dagen alene mot Arnebrott. Fryktelig feil av Fridjonsson. 42 minutter spilt.

MÅÅÅÅL. 2-1. Axel Andreson med en nydelig crosser ut til Usman Sale, som demper ballen på brystet. Går forbi sin mann på kanten, og legger ballen inn. På bakerste stolpe kommer Adrian Pereira løpende og banker ballen ned i bakerste stolpe. Klassescoring av unggutten. 40 minutter spilt.

Farlig Lokomotiv-frispark på kanten av 16-meteren.Det blir skutt langt over og utenfor. Håpløst forsøk. 35 minutter spilt nå.

Danielsen slår inn, men legget blir greit håndtert av Corluka. Lokomotiv slår kontra, men Hove river ned Farfan og kontringen avsluttes. Slipper det gule kortet fra dagens dommer Espen Eskås, som også dømte Vikings kamo mot Sandefjord mandag.

Eder skyter først hull i lufta, før han får ballen under kontroll og runder Danielsen. Skuddet fra skrått hold reddes av Arnebrott som slår ballen ut i farlig område. Viking får klarert til corner, der en Lokomotiv-spiller header rett på Arnebrott.

25 minutter spilt i det Tommy Høiland har Vikings første avslutning for dagen, men skuddet ble blokkert like utenfor 16-meteren. Ikke akkurat farlig.

19 minutter var tiden på det andre målet, og Lokomotiv er meget effektive her. Kontrollerer spillet, og gir ikke Viking noen som helst muligheter.

MÅÅÅÅL. 2-0. Et balltap for Viking, og Lokomotiv sender Farfan på løp i bakrom. Banens raskeste hadde null problemer med å holde Vikings forsvarsspillere bak seg, og banket inn dagens andre mål. Sjanseløs på den og Arnebrott.

18 minutter spilt nå, og kampbildet er mye det samme. Lokomotiv har ballen, og Viking setter inn et press ti meter inne på egen banehalvdel. Usman Sale hadde et løp med ballen for et par minutter siden, men ble greit tatt hånd om av Vedran Corluka.

Ti minutter spilt i Marbella, og Lokomotiv har ikke overraskende hatt ballen mest. Stort sett hele tiden faktisk, og Vikings ballinnehav har vært forsvinnende lite.

Eder avgjorde som kjent også EM-finalen da Portugal vant EM i 2016.

MÅÅÅÅL. 1-0. Lysov legger inn fra kanten, og Andreson sleiver ballen ut til corner. Slått kort, og soulles tilbake til midtbanen. Chippes inn igjen bak Vikings forsvarsspillere, der Eder får stå helt alene og banke inn kampens første mål opp i nettaket. Tre minutter spilt.

Lkomotivs største stjerne Jefferson Farfan får frispark etter 20 sekunder. Alle spillerne i rødt har kyrrylliske bokstaver bakpå drakten, så det er godt vi har fått delt ut lagoppstillingene.

Der er vi i gang her på hovedbanen i Dama de Noche. Tommy Høiland tar avspark.

Før kamp:

Mandag vant Viking sin første av to kamper under det første Marbella-oppholdet med 2-0 over Sandefjord, men torsdag får laget betraktelig tøffere motstand i form av det russiske storlaget Lokomotiv Moskva.

Viking-trener Bjarne Berntsen gjør store endringer på laget foran det han anser som den kanskje aller tøffeste testen laget får denne sesongen.
– Det er ingen tvil om at det blir en veldig tøff test for oss. Men vi må fortsatt prøve å spille vårt spill, og gjøre vårt beste for å fremstå slik vi ønsker både offensivt og defensivt mot et steingodt lag, forteller Berntsen som gjør seks endringer på laget.
Tord Johnsen Salte har vært syk de siste dagene, men var tiltenkt en startplass på laget. Han har ikke blitt frisk nok, og derfor starter Runar Hove også denne kampen. Andre Danielsen stiller på backen, mens Samuel Fridjonsson kommer inn på midtbanen.
Viking (4-3-3): Erik Arnebrott – Andre Danielsen, Axel Andreson, Runar Hove, Adrian Pereira – Lasse Berg Hansen, Samuel Fridjonsson, Ylldren Ibrahimaj – Usman Sale, Tommy Høiland, Fredrik Torsteinbø.