Viking

Viking kontrollerte inn seieren

En tidlig utvisning for HamKam sørget for at Viking dominerte mot gjestene. De mørkeblå trengte en omgang for å få hull på byllen, men så alltid ut som det seirende laget.

Andre omgang:

MÅL! Viking innledet den andre omgangen som de avsluttet den første, ved å stå høyt i banen mot et lavtliggende HamKam. De mørkeblå presset fram en corner etter to minutt. Thorstvedt la inn, og i boksen steg Høiland til værs og stanget inn ledelsen.

Viking scoret igjen minuttet etter. Etter hurtig pasninsspill fikk Viking tråklet med seg ballen inn i 16-meteren til HamKam. I boksen fikk Danielsen æren av å prikke inn 2-0.

HamKam måtte stå høyere etter de to kjappe scoringene, men fikk store utfordringer med å demme opp for en godt beveglig Høiland som var et konstant uromoment for gjestenes midtstoppere.

Selv om HamKam sto høyere var det Viking som styrte banespillet og skapte sjanser. Det virket som om Viking-spillerne spilte med senkede skuldre etter de to kjappe scoringene.

Østigård ble tildelt et gult kort etter høyt et spark mot en motspiller. Like etter vant HamKam et nytt frispark like utenfor 16-meteren til Viking. HamKam avsluttet på mål, men Wichne fikk fingertuppene på ballen og vippet den over tverrliggeren.

Bjarne Berntsen utførte et bytte etter 66 minutter. Thorstvedt gikk ut, og inn kom Aniekpeno Udo.

Den siste halvtimen var HamKam mer med i kampen, men de så aldri ut til å true hjemmelaget.

Etter 73 minutter steg Udo til værs etter et godt slått innlegg fra venstre kant. Ballen gikk mot mål, men HamKams keeper tuppet ballen over til hjørnespark for hjemmelaget.

Viking gikk inn i de siste ti minuttene av oppgjøret med god kontroll, uten å skape de store sjansene.

Etter 80 minutter gikk Østigård av banen. Han ble erstattet av Markus Nakkim.

I det 82. minuttet gjorde Viking sitt siste bytte for dagen. Målscorer Tommy Høiland ble byttet ut med Steffen Ernemann.

Like etter ble Sale tildelt det gule kortet etter en høy fot i retning HamKams Peder Nersveen. Minuttet etter fikk også Julian Ryerson det gule kortet etter å ha sparket bort ballen idet HamKam ble tildelt frispark.

I det 88. minutt kom HamKam til en farlig avslutning, men Viking-keeper Wichne fikk bokset ballen unna faresonen.

Dommeren blåste av kampen til stående applause fra Viking-hordene. Dermed tok Viking sin andre strake seier, og er fremdeles blant lagene i toppen av tabellen.

Første omgang:

Det var bortelaget som gikk rett i strupen på Viking de første to minuttene. Allerede etter første minuttet fikk HamKam et skudd på mål. Wichne hadde imidlertid god kontroll.

Minuttet etter ble en HamKam-spiller meid ned innenfor 16-meteren. Dommeren vinket spillet videre, til Viking-fansens store lettelse.

HamKam tok tak i kampen innledningsvis, men etter ni minutter plukket Høiland opp et tilbakespill fra HamKams forsvar. Høiland var først på ballen, og HamKam-keeper Jarosinski felte spissen. Hadde ikke Høiland blir felt hadde han hatt klar bane mot mål. Det resulterte derfor i direkte rødt kort for keeperen.

Etter utvisningen tok Viking over banespillet, men klatre ikke å skape sjanser mot et lavtliggende HamKam.

Etter 18 minutter forserte Rasmus Martinsen oppover høyre flanke, og kom til innlegg. Innlegget nådde Usman Sale, som ikke fikk godt nok tilslag på ballen. Det endte i utspark for keeper.

Den første halvtimen ble relativt sjansefattig, og det bølget mye fram og tilbake. Ingen av lagene kom til målsjanser, men HamKam var laget som virket giftigst - tross den tidlige utvisningen.

Viking spilte mye i breddelengden, og slet med å bryte gjennom HamKam-forsvaret. Gjentatte ganger klarerte de hvite- og grønnkledde unna, og om og om igjen satte Viking i gang et nytt angrep.

Etter 35 minutter spilt kom Rasmus Martinsen til nok et innlegg. Denne gang var det en HamKam-spiller som var først på ballen, men klareringen var alt annet en kontrollert. Ballen havnet til slutt i egen tverrligger.

Like etter fikk Usman Sale en eventyrlig mulighet. Danielsen sentret til en umarkert Sale utenfor 16-meteren, som fikk god tid til å sikte. Skudde gikk imidlertid til side for mål.

HamKam satte i gang en sjelden kontring minutter før halvspilt kamp. HamKams Kristian Omsrud ble stoppet av Leo Østigård, som for øvrig var alt for sent ute med taklingen. Det resulterte i frispark til gjestene.

Dommer Marius Hansen Grøtta blåste av etter to tilleggsminutter. Viking var det klart førende laget, men måtte flere hakk opp i hurtighet og presisjon om de skulle bryte gjennom HamKam-muren.

Før kampen:

Viking tok en svært etterlengtet seier mot Florø forrige serierunde, men for å holde følge med lagene i teten av tabellen kreves tre nye poeng også mot Hamarkameratene søndag ettermiddag.

Forrige kamp ble spilt onsdag, men tross få dagers hvile gjør Viking-trener Bjarne Berntsen få endringer på laget fra forrige runde.

Zlatko Tripic er den eneste som byttes ut fra startoppstillingen. Han er heller ikke med i troppen i kampen mot de hvite- og grønnkledde. Han skal være ute med en strekk i mageregionen. Inn kommer den rutinerte vetaranen, André Danielsen.

Berntsen så positive sider av spillet mot Florø, men mot HamKam må mye likevel forbedres.

– Det handler spesielt om presisjon i angrepsspillet. Vi må utnytte sjansene når vi får dem. I kampen mot Florø hadde vi 13-0 i hjørnespark. Det viser hvor stor spillemessig dominans vi hadde. Vi må uten tvil opp i effektivitet på offensive dødballer, bli mer presise i pasningsspillet og bevege oss bedre i feltet, sa nylig Berntsen til RA.

Viking stiller slik (4-3-3): Amund Wichne – Rasmus Martinsen, Viljar Vevatne, Leo Østigård, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Julian Ryerson, Fredrik Torsteinbø – Usman Sale, Tommy Høiland, André Danielsen.

Benk: Iven Austbø, Tord Salte Johansen, Markus Nakkim, Aniekpeno Udo, Steffen Ernemann, Jordan Hallam, Claes Krongberg.