Viking kjørte over EIK

Viking leverte en meget god andre omgang mot EIK, og vant sin nest siste treningskamp meget overbevisende. Kristian Thorstvedt scoret to og var nok en gang toneangivende.

Bilde 1 av 4

90.min: Der var det over, og Viking vinner fullt fortjent 4-0. Det var en jevnspilt første omgang, men i andre omgang var Viking flere hakk bedre og cruiset inn til 4-0.

90.min: MÅÅÅÅL. 4-0. Tommy Høiland scorer på straffe, etter at Viljar Vevatne ble dratt ned på en corner.

90.min: Lagt til to minutter.

88.min: Høiland prøver seg på et brassespark etter å ha dempet ballen på brystet. Får god dreis på kula, men rett på keeper.

86.min: MÅÅÅÅL. 3-0. Kristian Thorstvedt er frempå igjen. Blir fint spilt fri i 16-meteren, og setter ballen sikkert alene med keeper.

82.min: Lasse Berg Johnsen prøver skuddfoten, men skuddet suser over.

79.min: Viking gjør tre bytter. Samuel Fridjonsson, YlldrenIbrahimaj og Rolf Daniel Vikstøl ut. Adrian Pereira, Viljar Vevatne og Lasse Berg Johnsen inn.

73.min: Nytt godt angrep av Viking. Denne gang er det Salte som chipper igjennom Thorstvedt. Han flikker ballen til Høiland, som snur seg og skyter. Like utenfor.

69.min: MÅÅÅÅL. 2-0. Kristian Thorstvedt dobler Vikings ledelse. Nydelig ball inn i feltet, Thorstvedt demper på brystet og pirker ballen i nettet med en kald avslutning.

68.min: Ny innoversvingt corner på første stolpe. Denne gang er det Vikstøl som møter på første stolpe og som toucher ballen såvidt det er. Hårfint utenfor.

67.min: Sondre Flem Bjørshol går ut, og inn kommer Tord Johnsen Salte.

60.min: Ibrahimaj finner Thorstvedt inne i boksen, og unggutten får en kjempemulighet til å øke ledelsen. Alene med keeper setter han ballen rett på EIKs burvokter. Burde vært 2-0 der.

59.min: Sale får mye rom på sin kant, og får lagt inn gang etter gang. Sist til Torsteinbø som tester keeper, som må slå ut til corner. Den ender med at Høiland vender på en femøring og banker ballen i mål, men det blir avvinket for offside.

56.min: Igjen kombinerer Thorstvedt og Sale fint. Sistnevnte legger inn, og ballen går over Torsteinbø og detter ned på føttene til Ibrahimaj. Han prøver seg på en volley, men ballen sklir av foten.

54.min: Thorstvedt spiller igjennom Sale, som velger å skyte fra ganske skrå vinkel. Skuddet går da også et godt stykke utenfor.

50.min: Andre omgang har startet mye som den første. Viking har vært flinke til å vri spillet, og Usman Sale er villig vekk med på kanten.

46.min: Der er andre omgang i gang. Viking har gjort to bytter. Usman Sale har kommet inn for Zymer Bytyqi, mens Fredrik Torsteinbø erstatter Zlatko Tripic.

1.omgang:

45.min: Der var det pause, og Viking går inn i garderoben med pause. De mørkeblå, for anledningen i helhvitt, har vist frem et par fikse angrep og stort sett hatt god kontroll defensivt. Bytyqi og Tripic har kommet til en del innlegg, uten at kvaliteten har vært spesielt gode på de. Målet kom på en godt slått corner av Ibrahimaj, men du ser ikke at det er to divisjoner forskjell på lagene. Jevnspilt, men med et lite overtak til Viking.

45.min: Ett minutt lagt til i første omgang.

39.min: To kjappe gule kort. Først til Zlatko Tripic, og så til Juan Cordero til EIK.

34.min: Ylldren Ibrahimaj fosser nedover på venstresiden og legger inn. Keeperen snapper ballen før Bytyqi, men den triller ut til Thorstvedt. Hans skudd går milevis over. Like etter er det Tripic' tur til å skyte, men også han legger seg bakpå i skuddøyeblikket og sender skuddet over.

33.min: MÅL ANNULERT. På det påfølgende frisparket scorer EIK, men det blir avvinket for offside.

32.min: Sondre Bjørshol får kampens første gule kort.

30.min: MÅÅÅÅÅL. 1-0. Viking fikk nettopp corner etter innlegg fra Tripic, som har vært aktiv sammen med Vikstøl på kanten sin. Ibrahimaj slår den inn, og den blir stusset i mål på første stolpe. Runar Hove var i duellen, men den så ut til å gå i mål via en EIK-spiller.

25.min: Corner til EIK, men den blir headet unna på første stolpe.

21.min: Mer jevnspilt nå de siste minuttene.

14.min: Ylldren Ibrahimaj får ballen inne i EIKs 16-meter og prøver å finne en åpning. Det klarer han ikke og ballen blir klarert ut til corner. Samme Ibrahimaj slår den, og treffer pannebrasken til Axel Andresson. EIK-keeperen får såvidt fistet den via tverrliggeren og ut til ny corner. Den blir det ingenting ut av.

12.min: Viking har tatt over banespillet nå, og angriper mye på venstresiden med Zlatko Tripic og Rolf Daniel Vikstøl. Flere innlegg fra begge, men uten noen store sjanser så langt.

8.min: Fridjonsson med skudd, men det går over.

5.min: EIK har hatt ballen mye innledningsvis her, men stort sett trillet den mellom seg på egen halvdel.

2.min: Zlatko Tripic med kampens første skudd, men rett på keeper.

1.min: Kampen er i gang.

Før kampen:

Viking har returnert fra sitt andre opphold på Marbella, og spiller søndag sin siste treningskamp med fullt lag før sesongstarten. Neste ukes generalprøve mot FK Haugesund blir nemlig uten Erik Arnebrott, Kristian Thorstvedt, Tord Johnsen Salte og Axel Andresson som er på landslagsoppdrag.

Arnebrott har ikke stått i mål for Viking, siden han fikk 90 minutter mot Lokomotiv Moskva i det første oppholdet på Marbella, men får altså sjansen i dag. Amund Wichne spilte 90 minutter for Viking-rekruttene i går, og derfor er det Iven Austbø som sitter på benken.

Tre seiere, to uavgjort og tre tap har det blitt på de første åtte treningskampene for Viking. Trener Bjarne Berntsen håper å se laget fremstå langt bedre defensivt i denne kampen enn tidligere i oppkjøringen der Viking totalt har sluppet inn 15 mål på åtte kamper.

EIK tapte i sin forrige kamp 3-0 mot Sandnes Ulf, men presset de lyseblå hardt i store deler av den kampen. Tidligere har de blant annet slått Madla 3-1 og Brodd 5-1.

Viking (4-3-3): Erik Arnebrott - Sondre Bjørshol, Axel Andresson, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl - Ylldren Ibrahimaj, Samuel Fridjonsson, Kristian Thorstvedt - Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Benken: Iven Austbø, Viljar Vevatne, Tord Salte, Fredrik Torsteinbø, Adrian Pereira, Usman Sale, Lasse Berg Johnsen.