Annonse
Thomas Pereira tar med seg de spillerne som stort sett har spilt for han i 3. divisjon i år til kampen semifinalen i juniorcupen mot Rosenborg onsdag. Foto: Pål Karstensen

Viking kan nå sin andre cupfinale på fire dager

Thomas Pereira tar med seg sønnene til Trondheim for å sikre nok en cupfinale for Viking onsdag, men juniortreneren vil heller få fram spillere på A-laget enn å vinne juniorcupen for første gang siden 2003.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

På lørdag sikret Vikings G16-lag seg en cupfinalebillett ved å slå Vålerenga, og onsdag kan klubbens G19-lag gjøre det samme mot Rosenborg.

– Jeg vil si at Rosenborg er favoritter på grunn av historien deres i juniorcupen, men vi reiser opp dit for å få med oss et godt resultat og ta oss til en cupfinale, sier Viking-trener Thomas Pereira.

LES OGSÅ: Møter Stabæk i G16-cupfinalen

Austbø i mål forrige seier

Forrige gang Viking var i finalen i juniorcupen var tilbake i 2008. Da ble det tap for Stabæk, og forrige gang de vant var med Iven Austbø i mål tilbake i 2003.

– Cupen er en prioritet, og vi prøver alltid å komme lengst mulig. De som klarer å prestere i den type kamper har større muligheter til å ta steget opp på A-laget. Det handler om å skape en vinnermentalitet, og det er en viktig faktor i utviklingsarbeidet til de unge spillerne, sier han.

For Pereira er det viktigere å utvikle spillerne enn å vinne, selv om det beste hadde vært å få til begge deler.

– Hvis vi hadde vunnet juniorcupen hvert år, men ikke fått opp noen spillere til A-laget hadde det vært noe feil et sted. Målet er å utvikle spillere til å ta steget opp, slik at vi får en lokal forankring på A-laget, forteller Pereira.

LES OGSÅ: Kraftig nedgang i antall landslagsspillere

Positivt for klubben

Sportssjef Bård Wiggen skryter av arbeidet som gjøres i de yngre rekkene.

– Finalen for G16 og semifinalen for G19 viser at det hjelper å jobbe systematisk med unge spillere over tid. For klubben er det viktig og veldig positivt med en god ettervekst, og jeg håper og tror at det fra disse årskullene vil være spillere som tar steget opp på A-laget, sier Wiggen.

Han synes det er gledelig å se at samarbeidet med breddeklubbene også blir stadig bedre.

– Spillerne som har fått klubben til cupfinale og semifinale er ikke bare spillere som har gått gjennom Viking-systemet, men også spillere som har hospitert hos oss som kommer fra andre breddeklubber, sier Wiggen.

LES OGSÅ: Wiggen vil børste støv av gammel suksessoppskrift

Pereira om sønnene

Verken han eller Pereira ønsker å trekke fram enkeltspillere som kan ta steget allerede til neste år i OBOS-ligaen.

– Spillerne utvikler seg i forskjellig hastighet og rytme, men det å spille semifinaler og finaler er en fin læringsarena og øker sannsynligheten for at noen av spillerne kan spille seg inn, sier Wiggen.

Pereira innrømmer at det blir litt spesielt hvis han skulle trene sønnene Adrian og Jonas til cupfinale.

– De håndterer det godt å ha faren sin som trener, og spiller fordi de presterer bra i trening og kamp. Jeg ser dem mer på trening enn jeg gjør hjemme, så det er kanskje bare en ulempe for dem å ha meg som trener. Men jeg har ingen problemer med det, sier Pereira.

LES OGSÅ: «Det vanskelige utviklingsarbeidet»

Annonse