Annonse
Vikings G19-lag tapte semifinalen mot Rosenborg. Foto: Privat

Viking-juniorene tapte dramatisk semifinale

Vikings G19-lag spilte semifinale mot Rosenborg i Trondheim onsdag. Dessverre ble det ikke de mørkeblås andre cupfinale på fire dager, da Rosenborg ble for sterke og vant 4-2.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Forrige gang Viking var i finalen i juniorcupen var tilbake i 2008. Da ble det tap for Stabæk, og forrige gang de vant var med Iven Austbø i mål tilbake i 2003. Onsdag prøvde Viking-juniorene å gjøre noe med den statistikken, da de møtte Rosenborg borte i semifinalen av årets junior-NM.

Selv om trønderne hadde det meste av ballen den første omgangen, var det spillemessig ganske jevnt. Rosenborg tok ledelsen på en smule kontroversielt vis, da Erik Nordengens headingen gikk inn via stolpen. Viking-forsvarer Jens Husebø trodde han hadde avverget på streken, men dommeren dømte mål til den unge Viking-stopperens frustrasjon.

1-0 stod seg til pause, men etter hvilen utlignet Jonas Pereira for de mørkeblå på en ny heading. Ti minutter senere tok Rosenborg tilbake ledelsen, før trønderne økte til 3-1 like etterpå. Viking reduserte så på frispark, men det skulle vise seg å bli et trøstemål da Erik Botheim satte inn vinnermålet fire minutter før slutt.

Dermed blir det ingen tur til Oslo og Telenor Arena for G19-laget, og Viking må vente lenger enn de 14 årene de har til nå på å løfte pokalen igjen.

Annonse