Viking har opprykk i egne hender etter seier mot AaFK

Viking vant 3-1 mot Aalesund etter en fantastisk bortekamp og har igjen skjebnen i egne hender når det kommer til opprykk. Nå er de kun to poeng bak topplaget Mjøndalen og skal møte bruntrøyene borte. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

2. omgang:

95 min.: Slutt! Viking vinner. Elleville jubelscener! En herlig seier. Takk for i kveld. Vi kommer tilbake med reaksjoner.

94 min.: Grønner nære med en lang tå etter et innlegg. Nakkim blir liggende i feltet etter situasjonen.

94 min.: Overtid av overtiden.

93 min.: Sale i offside.

93 min.: Høiland, kampens gigant, byttes ut. Kronberg inn.

92 min.: Viking triller ball. Dette tror jeg går hjem! Viking har nok en gang opprykk i egne hender.

91 min.: Austbø ut i feltet og plukker. Legger seg rutinert ned og ruller med ballen. Tre minutter lagt til.

90 min.: Nok en corner til AaFK. Et siste desperat forsøk. Heades videre til enda en corner.

89 min.: Andresson gir til corner etter et innlegg. Ender i en ny corner.

87 min.: Ernemann med en kanon like over fra langt hold. Tredje gang i dag han prøver seg.

87 min.: Mye mer trøkk i Viking framover med Østensen inne. De har klart å løfte seg i stedet for å bli spilt lave.

86 min:: Corneren treffer Nakkim. Header rett på Lie.

85 min.: Firspark på kanten for Viking. Slås inn mot Østensen. Header via en AaFK-spiller og til corner.

84 min.: For et tidspunkt å score sitt første mål for Viking. For en måte å gjøre det på! Slikt er engelsmennene kaller "Stuff of Legends" fra den tidligere Staal-spissen.

83 min.: Mååååååååååååål! 1-3! Oh-ah-Østensen! Innbytteren får ballen på 16 meter fra en AaFK-spiller. Drar en liten finte og kliner den i lengste hjørnet. Klasse! Hans første involvering.

82 min.: Sale konstruerer et frispark. Får det og blir liggende. Nå gjenstår det å se om kynismen trenerteamet ønsket før kampen virker.

81 min.: Corner Viking. Blir klarert.

80 min.: Zymer Bytyqi ut. Even Østensen inn hos Viking.

80 min.: Høiland igjennom! Ser ut som han blir felt av keeper Lie, men dommer lar det gå.

79 min.: Bjørshol løper opp Gueye i farlig posisjon.

77 min.: Fridjonsson med et skudd rett på Austbø. Viking spilles dype nå. Naturlig når AaFK satser så vanvittig framover. Viking må evne å ta overgangene.

76 min.: I forhold til sjanser totalt sett var det ikke en fortjent redusering. Men det er nå det gjelder for Viking. Nå de kan vise om de tåler presset.

75 min.: Nå vil det bli ulidelig spennende her. Austbø får gult kort i kjølvannet av scoringen.

73 min.: Måååål! 1-2! Bjørshol lager frispark og det skrus innover. Stusses i nettet fra Ramsteij. Austbø sjanseløs.

73 min.: Nakkim med en lang tå. Har vært strålende i dag. Sammen med mange hos Viking.

72 min.: Aafk kjører på med tre spisser nå.

70 min.. Carlsen prøver en volley. Langt utenfor i striregnet og vinden.

69 min.. Sale nære å stikke gjennom på kant igjen! Kommer akkurat for sent.

68 min.: Corner til AaFK. Blir ikke noe ut av det.

65 min.: Fantastisk frekk variant fra kaptein Danielsen. Flikker forbi en spiller og slår en 60 meter rett gjennom til Zymer. Han blir taklet i siste liten.

63 min.: Viking har spilt en nærmest perfekt kamp så langt. Klart årsbeste. De har vært mye, mye bedre til å avveie når de skal trykke på med høyt press og når de skal gå på overganger enn før i år. Måtte det holde inn.

62 min.: Gretarsson ut for AaFK. Tkalcic inn.

60 min.: Mååååål! 0-2! Høiland igjen! Han er fullstendig brennhet! Får innlegg fra Bjørshold feilvendt. Vender bort stopperen og kliner ballen i mål. Fantastisk mål!

59 min.: Ernemann prøver seg fra 35 meter. Over.

58 min.: Sale prøver seg på et brudd, men Grønner bryter ham. Sale har vært god. Perfekt med en bakromsspiller som ham i denne kampen.

57 min.: Nakkim med solid stopperspill. Nå kjører AaFK på.

57 min.: Skulle dette stå seg er det virkelig fyr i opprykksteltet igjen for Viking!

56 min.: AaFK ruller opp og slår inn. Viking beiner ballen ut.

53 min.: Nå blir det spennende å se utviklingen. Viking bør, slik jeg ser det, selvsagt legge seg bak og kjøre overganger. Det har de gjort bra så langt.

52 min.: Mååååål! 0-1 Tommy Høiland! Herlig forarbeid av Sale som løper opp en umulig ball på kant og skjærer inn. Slår til Torsteinbø som flikker på en feilvendt Høiland. Keeper kommer opp i ryggen hans, Høiland vender den vekk og setter ballen i åpent nett!

51 min.: Corner til AaFK. Heades ut i feltet. Austbø plukker ballen i feltet i bølge nummer to.

50 min.: Nydelig kombinasjonsspill med Bytyqi som legger igjen til Torsteinbø. Han kliner til fra distanse. Lie må slå til corner. Den klareres lett.

48 min.: Fridjonsson kliner til på frisparket. Austbø holder.

47 min.: Frispark AaFK. Andresson med felling. Godt skuddhold. Islendingen lever småfarlig.

46 min.: Spillet i gang igjen.

1. omgang:

47 min.: Pause på 0-0. Viking klart best før pause.

46 min.: Fridjonsson med et skudd høyt over fra 22 meter.

45 min.: Høiland alene med keeper, men det blåses offside. Den avgjørelsen så tvilsom ut!

44 min.: Minimum to minutter tillagt.

43 min.: Andresson får gult for å felle Agdestein ute på kanten. Frispark AaFK.

41 min.: Viking lavere i presset en periode nå. AaFK har hatt mer ball.

39 min.: Høiland har vondt. Ligger nede etter en duell. Kommer seg opp igjen.

36 min.: Fantastisk takling på Fridjonsson fra Nakkim. Islendingen nesten gjennom der.

33 min.: Viking fullt på høyde med Aalesund her så langt. Faktisk hakket bedre. De har spilt smart. Tar muligheter når de kommer og avveier presset på en langt bedre måte enn mange ganger tidligere denne sesongen.

32 min.: Ampert her nå! Dommeren mister lett kontroll når han ikke slår ned på slikt.

31 min.: Ernemann kjefter på seg et gult kort.

30 min.: Bytyqi tas på kanten. Albue i ansiktet fra backen. Ligger nese utenfor banen. Dommer gjør ikke noe. Berntsen rasende på sidelinjen. Soleklart frispark og gult kort skulle det vært.

29 min.: Arnarson ut og Sondre Fet inn for AaFK.

29 min.: Stor, stor sjanse for Viking! Danielsen finner Bjørshol i feltet. Avslutter på volley. Like over.

27 min.: Arnarson skadet hos AaFK. De må skifte.

26 min.: Ernemann med et skudd like utenfor krysset! God overgang av Viking. Kom med mye folk. Det blir corner. Dommer mener skuddet er i en fot. Blir ikke noe av corneren.

25 min.: Austbø ute i feltet på et farlig frispark. Bokser til kast. Resolutt i feltet der.

23 min.: Stor sjanse for Fridjonsson. Får stå helt alene i feltet og skyte etter et innlegg. Treffer ikke rent og rett på Austbø. Slett forsvarsspill.

21 min.: Sale skaffer Viking corner. Han har vært frisk de siste minuttene. Viking fører kampen nå.

20 min.: Sale stikkes gjennom skrått og skjærer inn. Skuddet like over lengste kryss. Vikings første sjanse!

15 min.: Mye avventende spill første kvarteret. Denne kampen har nerve. Lagene kjenner på hverandre.

10 min.: Viking mer avventende i presspillet enn normalt. Venter på overganger.

7 min: Viking prøver seg, men feilvalg fra Torsteinbø dreper en overgang. Skulle nok skutt eller gått mot mål.

4 min.: Agdestein blir liggende etter en hodeduell med Andresson. Blør i hodet. Der møtte han islandsk murstein.

1 min.: AaFK med første farlighet etter et innlegg mot Fridjonsson.

1 min.: Kampen er i gang i Ålesund!

Før kampen:

Selv om Amund Wichne har stått for Viking i det siste velger trener Bjarne Berntsen å kaste inn en skadefri Iven Austbø ved første korsvei. Tanken bak det er høyst sannsynlig at hans langt større rekkevidde kan bli avgjørende mot fysisk sterke AaFK-spillere.

Berntsen pekte også overfor RA på styrkene til AaFK mandag.

– De er sterke på dødball og innlegg, har et fysisk sterkt lag og scorer mye mål i en periode der vi selv ikke er så gode. Det er selvfølgelig noe vi er obs på, sa Berntsen.

Mangler fire sentrale

Wichne gjorde også en stygg tabbe på et frispark som gikk inn mot Tromsdalen sist.

De mørkeblå mangler både Kristian Thorstvedt, Johnny Furdal, Zlatko Tripic og Ylldren Ibrahimaj til kveldens kamp. De tre første har karantene, mens sistnevnte sliter med ryggen og er ikke med opp.

Der er dog Even Østensen som er tilbake i troppen etter skade. Spissen kan fort bli en joker her.

– Ikke Messi eller Ronaldo som er borte

Superveteran Andre Danielsen var forrige uke klar i talen på at laget Viking sender på banen er godt nok til å vinne - selv med fire sentrale ute. Han mener klubben har en bred tropp.

– Og med all respekt for dem som ikke kan spille så er det ikke Messi eller Ronaldo som mangler. Å snakke om hvem som er borte står for meg som feighet, mener han.'

Situasjonen for Vikings del er grei. Dersom de vinner kampen i kveld - og de tre neste - så vil de rykke rett opp. Det ettersom Mjøndalen avga poeng mot Jerv i helgen. Viking skal møte Mjøndalen i nest siste runde.

Med seier mot AaFK er Viking også kun ett poeng bak tangotrøyene.

Med tap skal det et lite mirakel til for Vikings del. Da vil det være fem poeng opp til Mjøndalen og sju til Aalesund før de siste tre kampene.

Viking stiller slik i Ålesund (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshold, Axel Oskar Andresson, Markus Nakkim, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Torsteinbø, Steffen Ernemann, André Danielsen - Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Usman Sale.