Viking gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Lokaloppgjøret mellom Sandnes og Viking ble akkurat så tett og jevnt som spådd på forhånd, og derbyet ble ikke avgjort før helt mot slutten. Med sekunder igjen ble Kjartan Johansen den store helten da han scoret seiersmålet.

Et Sandnes-lag i heller dårlig form var gjester for lillebror Viking i Sandneshallen søndag, og kampen ble akkurat så jevn og spennende som de nesten 700 fremmøtte ønsket seg.

Viking scoret de to første målene i kampen, og var det førende laget i store deler av den første omgangen. Over 13 minutter gikk det før hjemmelaget gikk opp i ledelsen for første gang, men Viking hang seg på de ti neste minuttene.

Inn mot pausen var det Viking som stakk i fra, takket være to tekniske feil og to raske kontringsmål. Siste avslutning gikk i stolpen, men gjestene gikk likevel til pause med tomålsledelse på 14-12.

Tre minutter tok det før Sandnes hadde innhentet Vikings ledelse og utlignet i andre omgang. Deretter fulgte flere angrep med skuddbom fra begge lag, før Viking igjen tok tilbake ledelsen sju minutter ut i kampen.

Lagene fulgte hverandre som skygger hele kampen igjennom, og Sandnes tok igjen ledelsen på 20-19 kvarteret før slutt. Da tok Viking-trener Joar Gjerde timeout. Halvannet minutt senere valgte Dalibor Sedjak å ta sin timeout, etter at Alexander Blonz igjen hadde utlignet for Viking.

Fem minutter før slutt var det ingenting mellom lagene, som vekslet på å lede etter hvert sitt angrep. To og et halvt minutt før slutt hadde Viking en gedigen mulighet til å gå opp i en tomålsledelse etter en strålende redning av keeper Ypma, men den ble skuslet bort.

Viking beholdt likevel den knappe ettmålsledelsen inn i det siste minuttet, da trener Joar Gjerde tok timeout. Met halvt minutt igjen av kampen tok Viking ledelsen 27-26, og da tok Sedjak timeout for å legge planen for angrepet de lyseblå måtte score på for å få med seg poeng.

Det klarte de, men laget brukte for kort tid. Dermed fikk Viking ti sekunder på seg til å avgjøre kampen, og bortelaget var ikke snauere enn av Kjartan Johansen fikset Viking-seier 28-27.