Vidar tapte, Bryne vant – nå kan kun teori redde plassen

Vidar står med én fot i 3. divisjon etter tap for Levanger.

Bilde 1 av 4

– Som hovedtrener kan jeg ikke tillate meg å miste håpet før det er helt ute. Vi er ikke så langt unna, men vi er ikke der helt enda. Vi kommer til å jobbe på så lenge det finnes en matematisk mulighet for å holde oss i 2. divisjon.

Det sier Vidar-trener Kristian Sørli til RA etter å ha tapt 1-3 for Levanger søndag ettermiddag.

Premissene før den den 24. runden i 2. divisjon var klare. Vidar lå tre poeng bak Bryne på sikker plass. De måtte helst vinne, Bryne måtte helst avgi poeng.

Og det så lovende ut da Vegard Skjørestad satte inn 1-0, litt mot spillets gang, i Vidars kamp mot Levanger. Gjestene hadde to store muligheter, men ledelsen sto seg til pause.

Da var det også 0-0 mellom Bryne og Nardo.

– Vi hadde en mulighet

Men de siste førtifem minuttene endret alt. Levanger gikk knallhardt ut etter pause, og fikk en tidlig utligning. Før timen var spilt lå ballen igjen i nettet bak Vidar-målvakt Eivind Meling. Kampen var snudd.

Da gikk luften ut av Vidar. Levanger hadde god kontroll, og punkterte kampen med 3-1-scoring ti minutter før slutt.

– Vi hadde en mulighet siden vi ledet 1-0 til pause. Men i dag tapte vi mot et bedre lag. Det var ikke noe uflaks eller tilfeldigheter, sier Sørli.

Flere på sidelinjen skrek etter bytter tidligere i kampen, burde du tatt grep da?

– Nå er det sånn i fotball at du bare får svar på det du prøver. Og det vi prøvde på, ga oss 1-3-tap. Men jeg står for valgene jeg tok med laget og underveis i kampen, svarer han.

Kun teori kan redde Vidar

Etter kampen kom meldingene om at Bryne hadde scoret og vunnet 1-0 i sin kamp. Dermed er det seks poeng og sju mål i målforskjell, opp til trygg grunn.

Bare to kamper gjenstår. Det vil si at Vidar må vinne begge sine, mens Bryne må gå på to strake tap som i tillegg gjør målforskjellen deres svakere enn Vidars, for at laget fra Lassa skal beholde plassen i 2. divisjon.

– Vi har vunnet fem av tjuefire til nå. All statistikk taler mot at vi da skal vinne to av to nå. Men i fotballen kan sånne ting plutselig skje. Og vi kommer ikke til å legge oss ned før det er helt avgjort, sier Sørli.

Han er samtidig klar på at det ikke var søndagens tap som ødela sesongen. Over 24 kamper har ikke Vidar vært gode nok, og tatt for lite poeng.

De dårlige resultatene har naturligvis hatt innvirkning på selvtilliten og moralen i gruppa. En prestasjonsgruppe vil bli påvirket av resulatene, påpeker Sørli. Det syntes da Vidar fikk 2-1-målet imot. Da hadde ikke vertene mye å svare med.

Nå er det vinn eller forsvinn i neste kamp. Vidar må neste helg reise til Arendal og ta tre poeng, samtidig som Bryne taper. Gjør de ikke det, er nedrykket et faktum.

KAMPFAKTA:

Vidar - Levanger 1-3

Lassa stadion, 80 tilskuere

Mål: 1-0 Vegard Skjørestad (23), 1-1 Ermal Hajdari (48), 1-2 Andreas Hegdahl Gundersen (56), 1-3 Badr Rahhauoi (79).