Vidar over streken etter ny borteseier

Vidar tok sin andre borteseier på rad, da laget var klart best borte mot Nardo søndag. Med den andre strake seieren klatret ulvene også over nedrykksstreken for første gang på lenge.

Vidar har virkelig fått vind i seilene etter at de byttet trener, og under Kristian Sørlis ledelse har det nå blitt tre strake seiere der to av dem har kommet på bortebane.

Søndagens oppgjør mot Nardo startet med et kraftig press fra hjemmelaget, som skapte flere halvsjanser de første ti minuttene. Ved flere anledninger var det klabb og babb inne i Vidar-forsvaret, men med litt flaks unngikk gjestene et tidlig baklengsmål.

Berntsen ga Vidar ledelsen med drømmemål

Like før kvarteret var spilt i Nardo gikk kaptein Daniel Berntsen foran med et godt kapteinseksempel, da han saksesparket inn ledelsen. Situasjonen startet da Vidar fikk corner, som gikk over hele feltet. Ingvald Halgunset plukket opp ballen, som til slutt gikk inn igjen i feltet. En Nardo-spiller forlenget den på bakerste stolpe, der Berntsen sto klar og saksesparket ballen i mål på direkten.

Tre minutter senere slo Makhtar Thioune en ball i bakrom som Steffen Klemetsen Jakobsen jaktet på. Nardo-keeperen kom akkurat tidsnok til å slå den ut av beina på Jakobsen, og det endte med en corner som Vidar ikke fikk noe ut av. Klemetsen Jakobsen kom med spedte rop på straffe, men reprisene viste at keeper var først på ballen.

Like etter var det Nardos tur til å få en gigantisk mulighet til å utligne. Amund Vingelen skjøt fra 22-23 meter, og skuddet gikk via to Vidar-bein og landet perfekt for Ole-Andreas Skogvold rett innenfor 16-meteren. Nardo-spissen klarte imidlertid ikke å benytte seg av gratismuligheten som ble liggende på et gullfat for han, og satte ballen utenfor.

Toppscorer Westlye slo til igjen

Det skjedde mye de første 20 minuttene på Nissekollen kunstgras, og minuttet etter Nardos gigantsjanse var det Vidar som var på ferde igjen. Denne gang var det Thioune som slo et frispark fra midt på Nardos banehalvdel, som landet perfekt på pannebrasken til Andreas Westlye. Han fikk imidlertid ikke til noe godt treff, og headingen trillet inn til Nardo-keeper Preben Øien.

Men sjansen skulle bare være en slags oppvarming for Vidar-duoen, og like over halvtimen spilt fikk Thioune og Westlye langt bedre uttelling. Igjen var det Thioune som slo et frispark fra midt på Nardos banehalvdel inn i feltet, og igjen traff han pannebrasken til Andreas Westlye. Denne gang slo midtbanemannen keeper Øien i en hodeduell og stusset Vidar opp i en tomålsledelse.

Målet betyr at Westlye nå også er alene på toppscorertronen, med sine fem mål for Vidar denne sesongen. Nardo skapte en del småfarligheter, spesielt på corner, men klarte ikke å finne en redusering før pause. Dermed gikk Vidar inn i garderoben med en knallsterk 2-0-ledelse til hvilen.

Landsnes punkterte kampen

Der det skjedde ganske mye de første 45 minuttene, var det et Vidar-lag som la seg lavere i andre omgang. Det førte ikke overraskende til at Nardo hadde mer av ballen, men vertene slet med å skape store sjanser. Det ble med skudd fra distanse, cornere og innlegg inn i feltet som Vidar stanget ut og et spektakulært brasseforsøk som gikk høyt over.

Vidar lå dypt og satset på kontringer og Makhtar Thiounes pasningsfot, som absolutt var innstilt i ruskeværet i Trondheim søndag. Like over halvspilt andreomgang var duoen Thioune og Westlye på farten igjen, og nok en gang kom det etter et frispark fra midt på Nardos banehalvdel. Den ble slått inn på bakerste stolpe, der ingen Nardo-spillere fulgte Westlyes løp. Denne gang gikk stupheadingen utenfor.

Kvarteret før slutt punkterte Christian Landsnes kampen, da han rundet keeper og trillet ballen i det åpne buret. Målet kom etter en Nardo-corner som Ingvald Halgunset beinet opp til Makhtar Thioune. Han la ballen igjen til Halgunset som spilte Landsnes igjennom med keeper.

Drømmerunde for Vidar

Landsnes var ikke ferdig med det han, og fikk både én og to sjanser til for å plusse på i målprotokollen. Men det ble med den ene målet, da Nardo-keeper Øien reddet innbytterens forsøk.

Det spilte heller ingen rolle for Vidar, som hadde full kontroll på begivenhetene de siste 45 minuttene. Der Vidar tidligere i år har opptrådt utrolig porøst i forsvar, var det en knallsterk defensiv forestilling som la grunnlaget for søndagens seier i Nardo.

Tidligere på dagen avga Fløy poeng hjemme mot Hødd, og EIK slo Stjørdals-Blink på bortebane. Det gjør at Vidar nå har klatret over nedrykksstreken, med 27 poeng på de første 24 kampene. Med to kamper igjen å spille er det to poeng ned til både Fløy og Flekkerøy. Vidar passerte også Nardo på tabellen, på målforskjell.

Tabellen og de andre resultatene fra PostNord-ligaens avdeling to finner du her.