Annonse
Vidar-kaptein Daniel Berntsen har ledet laget sitt gjennom fire kamper denne sesongen. Det har endt med to seire og en uavgjort i ligaen, og tapet her i cupen for FK Haugesund. Foto: Pål Karstensen

Vidar-kapteinen positivt overrasket over laget

Kaptein Daniel Berntsen i Vidar sier at syv poeng på de første tre kampene nesten er litt i overkant av hva de trodde på i møtet med PostNord-ligaen så langt denne sesongen.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Hvordan har møtet med PostNord-ligaen vært for dere i Vidar?

– Det har vært bra. Det har vært tøffe kamper, men så langt har det gått litt på skinner. Vi har en god selvtillit i gruppen nå, men vet at det kan snu fort.

– Dere har syv poeng av de første ni. Har dere åpnet bedre enn forventet?

– Du har alltid troen på at du kan hevde deg, men samtidig må jeg vel kanskje si at syv poeng på de tre første kampene er litt i overkant av det vi trodde på. Men vi har en god gruppe spillere som gir oss bra trykk på trening, og det hever oss.

– Det er ikke sånn at dere vil oppjustere ambisjonene til å kjempe om opprykk siden det har gått så bra?

– Hehe, nei. Vi har gjort det bra så langt, men det kan snu fort. Vi kommer til å holde på ambisjonen om å berge plassen og ta de nødvendige poengene til å få det gjort. Det er en lang vei å gå dit, så hvis vi får det til, kan vi kanskje sette oss nye mål.

– Det har vært mye drama i bortekampene dere har spilt i år, der begge kampene har blitt avgjort på overtid.

– Vi var uheldige som fikk mål imot i siste kamp mot EIK på overtid, men vi har en god gruppe med spillere på 23–24 mann som er godt trent til å stå i 90 minutter pluss og som gir laget en sunn konkurranse. Vi vet at kamper ofte kan avsluttes på slutten, og med mange unge og sultne spillere er det viktig for oss å tette bakover. Da vet vi at vi kan score framover.

– Du har jo spilt med Morten Jensen tidligere, hvordan er det å jobbe med ham som trener?

– Jeg er positivt overrasket. Jeg kjenner ham jo fra før, men er veldig imponert over jobben han og teamet hans har gjort til nå. De er veldig godt forberedt til trening og kamp og har tydeligvis gjort hjemmeleksene.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser ikke mange bøker, men Zlatan-boken var fascinerende.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Hvis de rundt meg har det bra, er jeg lykkelig. I tillegg har jeg et veldig konkurranseinstinkt, så jeg blir veldig lykkelig av å vinne.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det var Roberto Baggio, helt til han bommet på straffe mot Brasil. Etter det har Frank Lampard vært det store fotballforbildet for meg.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er veldig utålmodig, og det går ofte ut over de nærmest meg.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da gjør jeg som de fleste andre. Spiser god mat med noe godt i glasset.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er ikke så glad i å gå i tog, så jeg ville nok ikke gått.

– Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke har fått reist mer.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Andreas Westlye. Han er veldig rolig og avbalansert, og hadde hatt full kontroll uansett hvor stresset jeg hadde blitt.

Annonse