Herman Kleppa går fra Viking til Vidar på lån ut sesongen. FOTO: PÅL KARSTENSEN

Vidar henter Viking-spiller

Herman Kleppa (20) blir lånt ut til Vidar ut sesongen og går høyst sannsynlig rett inn på laget til lokalderbyet mot EIK lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Midtbanemannen har havnet lengre bak i køen i Viking, blant annet på grunn av signeringen av Ross Jenkins, og nå ønsker både klubb og spiller at han skal utvikle seg videre med spill på høyere nivå enn 3. divisjon.

Dermed blir samarbeidsklubben Vidar i 2. divisjon løsningen.

– Jeg trente med klubben tirsdag og det er mye som tyder på at jeg spiller for dem ut sesongen, sier han til RA.

LES OGSÅ: Første Vidar-tap på halvannen måned

Mange muligheter

Vidar-trener Morten Jensen bekrefter at overgangen er på trappene.

– Vi er enige og papirarbeidet er det eneste som mangler. Jeg regner med at det blir gjort i dag eller i morgen, slik at han kan debutere for oss lørdag, sier Jensen.

Helst ville Kleppa prøvd seg i OBOS-ligaen, men Kleppa innser at det kan bli vanskelig å få innpass, ettersom han har lite A-lagserfaring i Viking. Her har det blitt med et par innhopp.

I Morten Jensens Vidar er det dessuten mange muligheter for talentet til å få sårt tiltrengt spilletid. Klubben sverger til en 3-5-2-formasjon, som åpner flere dører.

– Det som er så bra med ham, er at han kan spille i så mange posisjoner. Så får vi se hvor vi bruker ham lørdag mot EIK.

LES OGSÅ: Jensen tror på kjekk Vidar-høst

Rett inn på laget til derby

Kleppa kan spille både sentralt på midten, indreløper og vingback.

– Går han rett inn på laget?

– Hos oss er det slik at de som er best får spille om de viser det på trening. Han imponerte veldig på tirsdag. Det er noen treninger igjen til kamp, men jeg tror han går rett inn. Han er i alle fall høyaktuell, sier Jensen.

Vidar-treneren er nå fornøyd med troppen. De har også nylig hentet Arne Ravndal fra Sola og Georg André Danielsen fra Staal.

– Vi har god dekning nå og det er ikke prekært behov i noen posisjoner. Det er mulig vi får inn et par studentspillere på prøve, men utover det jobbes det ikke med nye navn, sier Jensen.

Han ser fram til derby mot EIK lørdag.

– Det er kjekke kamper og vi håper det også kan komme litt tilskuere.