Oilers-trener Pål Gulbrandsen var ikke fornøyd med måten laget hans responderte på å lede 3-0 tidlig mot Lørenskog. Her fra en tidligere kamp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi tror kampen er ferdig på 3–0

Oilers-trener Pål Gulbrandsen var strålende fornøyd med laget sitt – de første ti minuttene av kampen. Det som skjedde på stillingen 3–0 var ikke fullt så fornøyelig, mener han.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

– De første ti minuttene gjør vi akkurat slik vi har snakket om, og viser virkelig fram toppnivået vårt, men så endret kampen karakter. Hovedgrunnen til det er at vi tror at kampen er ferdig på 3–0, sier Gulbrandsen.

Lite tydet på at kveldens kamp i DNB Arena skulle bli noe annet enn en parademarsj for seiersvante Oilers.

Da Mark Van Guilder hadde satt sitt andre, og lagets tredje mål med 50 minutter hockey å spille, ble Oilers plutselig passive og slurvete i egen sone.

– Vi inviterer Lørenskog inn i kampen igjen, og da forsyner de seg grovt, sier Gulbrandsen.

To mål i fleisen – svarte direkte

To nøkkelsituasjoner i andre periode ble i bunn og grunn matchavgjørende lørdag kveld. Begge omhandlet Lørenskog-scoringer, og Oilers-svar på direkten.

Først reduserte Lørenskogs Jonas Djupvik Løvlie på 2. periodes første sjanse.

Hva gjør Oilers? Bretter opp ermene, og går rett i angrep. Pang, og ny scoring, denne gang til Oilers, ved Markus Søberg.

Deretter slurvet Oilers igjen. To ganger fikk Lørenskog redusere igjen, og stillingen var plutselig 4–3.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Bare sekunder etter den siste Lørenskog-reduseringen slo Scott Macaulay til.

En lang pasning fra forsvaret gikk via en mostander, og med et på pucken helt fri. Macaulay plukket opp, sa takk for maten og smalt inn 5–3.

– Vi har masse offensiv power når vi slipper pucken på rett sted. Men vi kan ikke gi overganger til lag som Lørenskog, uten å bli straffet for det. Når vi viser hvordan vi kan finne hverandre, ser du hvor godt vi kan spille. Nå gjelder det å finne middelveien i kampene våre, sier Gulbrandsen.

En tendens til å slå av bryteren

Det er nemlig ikke første gangen at Oilers slipper motstanderne inn i kampen igjen denne sesongen.

Mot Frisk Asker ledet Oilers hele 4–0 i 2. periode, før det ble bekmørkt, og Frisk kom tilbake og fikk 4–4 og spilleforlenging.

LES OGSÅ: – Etter 4-0 spiller Oilers rett og slett juniorhockey

– Vi har enkelte som tror at vi kan slå av, og at kampene er vunnet når vi leder mye midtveis i kampene. Folk blir fornøyde når de er gode. Det må vi jobbe med, for det skal ikke skje. Vi må lære å takle å være gode, sier Gulbrandsen.

– Vi får en ny lærepenge i kveld, men vi står tross alt med 23 poeng etter ni runder. Målsettingen, som spillerne selv var med å sette, var 21 og et halvt, om man finregner. Vi har tapt et poeng borte i Askerhallen og tre på Jordal. Alt i alt har vi vært gjennom alle motstanderne våre i GET-ligaen nå, og kan ikke være annet enn fornøyde med hvordan vi har sett ut, sier Gulbrandsen.

– Vi produserer mye framover, men må jobbe med stabiliteten. Når vi slutter å være fysiske, skøyte tilbake for å hjelpe, slutter å ligge med tredje forwarden vår høyt, er vi dårligere enn de vi møter. Så enkelt er det. Samtidig er vi strålende på vårt beste, sier treneren.

KAMPFAKTA

GET-ligaen, 9. runde

Stavanger Oilers – Lørenskog 5–4 (3–0, 2–4, 0–0)

DNB Arena, 4107 tilskuere

Mål: 1–0 Tommy Kristiansen (3:30, assist Saltsten og Solberg), 2–0 Mark Van Guilder (7:26, assist Kissel), 3–0 Van Guilder (8:48, assist Kissel og Humphries), 3–1 Jonas Djupvik Løvlie (20:54, assist Sixsmith og Dahlstrøm), 4–1 Markus Søberg (21:24, assist Kunes og Kissel), 4–2 Peter Messa (22:56, assist Johansen og Trygg), 4–3 Olai Sveine Johannessen (27:27, assist Uttakleiv), 5–3 Scott Macaulay (28:12, assist Søberg og Van Guilder), 5–4 Mikael Dokken (30:13, assist Strøm og Dahlstrøm).

Skudd: 20–27

Utvisninger: Oilers: 5 x 2 minutter. Lørenskog: 4 x 2 minutter pluss en timinutters.'

Hoveddommere: Stian Halm og Tommy Søstumoen.