Det ville seg ikke for Sola og Tonje Nøstvold i dag. Nøstvold noterte seg for fem scoringer. FOTO: Jan Henrik Heggebø

– Vi spiller uten selvtillit

Sola gikk på sitt tredje tap etter fire runder i Eliteserien. Trener Knut Ove Joa kaller lagets bunnivå for søppel, mens Tonje Nøstvold peker på manglende selvtillit.

Følg RA Sporten på Facebook!

AV: JAN HENRIK HEGGEBØ

Etter tap i de to første eliteseriekampene, tok Sola en overraskende seier mot Larvik forrige seriekamp. Den seieren ville de gulkledde bygge videre på da Gjerpen gjestet Åsenhallen søndag. Slik ville det seg imidlertid ikke.

Bortelaget, som sto med tre av tre tap før kveldens kamp, noterte seg for sin første seier da sluttsignalet lød.

Foran 1040 tilskuere åpnet Sola med en tidlig 2 – 0-ledelse, men det tok ikke mange minutt før rødkledde Gjerpen snudde kampen til sin fordel. Sola-spillerne maktet aldri å ta ledelsen igjen før pause, og gikk dermed i garderoben som det jagende laget til 13 – 16 på tavlen.

– Vi får ikke forsvaret til å sitte, men sliter også i de fleste andre fasene av spillet i dag. Vi scorer 13 mål i første omgang, men gjør også 13 tekniske feil så vi har mye å jobbe med, innrømmer Tonje Nøstvold etter kampen.

LES OGSÅ: - Ingen ventet vi skulle slå Larvik

– Bunnivået vårt er søppel

Andre omgang ble heller ikke bedre for Sola-spillerne, som ikke maktet å score mer enn syv mål. Dermed endte kampen til slutt 20 – 28. Knut Ove Joa mener også at laget har en del å ta tak i, og brukte langt tid til å prate med spillerne i garderoben etter kamp.

– Jeg er utrolig skuffet og irritert. Bunnivået vårt er søppel. Vi tok opp i garderoben at vi må tåle litt motgang, og framstå tøffere. Vi kan ikke framstå med feighet når det begynner å blåse motvind, sier treneren.

Med nye førstelagsspillere som Hadja Cissé, Camilla Herrem og Elisa Christensen har Sola en slagkraftig tropp, men gultrøyene har for øyeblikket ikke fått ut lagets fulle potensial.

– Det tar litt tid å sette det nye laget, men det er ingen unnskyldning. Vi har et bra lag med kontinuitet. Det handler om å få det beste ut av hver spiller, sier Joa.

For treneren og lager handler det heller om å vise mer viljestyrke.

– Vi har ikke gjort det godt nok til nå, verken på trening eller i kamp. Det handler om vilje og engasjement. Både spillere og trenere må sørge for å være skrudd på og gi jernet på trening. Gjør du ikke det feiler du også i kamp, sier Sola-treneren.

LES OGSÅ: Beklaget til fansen etter comebacket

Mangler selvtillit

Kveldens tap resulterte i tre av fire tap i de første kampene i Eliteserien for Sola. Det er langt under pari, ifølge Nøstvold.

– Vi spiller uten selvtillit, selv etter seieren mot Larvik. Vi må få opp trøkket på trening og grave fram konkurranseinstinktet. Det har vært en kjip start, vi hadde håpet på flere poeng. Det er imidlertid mange kamper igjen, så ingenting er kjørt enda, sier hun.

4. oktober er neste kamp for Sola, da de møter Oppsal i cupen.

 – Vi skal ha fokus på oss selv, og sørge for at vi har færre dårlige perioder. Vi må få bunnivået vårt opp, avslutter Joa.

Kampfakta:
Håndball, eliteserien kvinner
Sola-Gjerpen 20–28 (13–16)
Åsenhallen, 1040 tilskuere
Sola: Komberley Ewanovich, Sissel Marie Bøge Fahlberg - Oda Aasheim 1, Elisa Christensen 3, Vilde Nord, Hadja Cissé, Line Ellertsen 2, Anna Bjørke Kallestad 1, , Marianne Klepp Andersen 1, Abbey Preyy, Frida Strand Finstad, Kristiane Knutsen 2, Alicja Lucyna Zacharska 2, Tonje Nøstvold 5, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 2.
Utvisninger: Sola 1x2 min. Gjerpen 1x2 min.